Pályaorientációs nap 2022.


  • 2022. november 25.
  • Hírek
  • Tanév: 2022-2023.
November 25-én pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. A napon nem csak a pályaválasztás előtt álló tanulók vettek részt, hanem iskolánk minden alsó és felső tagozatos tanulója.

A pályaorientációs nap célja volt, hogy a gyerekek minél megalapozottabban és időben felkészüljenek a pályaválasztásra, hiszen a jó pálya- és iskolaválasztás hosszú időre befolyásolja életüket.

A diákoknak lehetőségük nyílt különböző szakmákat és középfokú iskolákat megismerni.

A programok összeállításában szerepeltek foglalkozásokhoz, régi mesterségekhez kapcsolódó játékos és rajzos feladatok, szakmák megismerése, képességek és személyes kompetenciák reális felmérésére irányuló tesztek kitöltése.

Az alsó tagozaton a szakmákkal való ismerkedés elsősorban játékos formában történt. A gyerekek nagy lelkesedéssel vettek részt a különböző foglalkozások, szakmák megismerésében. Lerajzolták és meséltek arról, szüleik mit dolgoznak, és azt is, ők mivel szeretnének felnőtt korukban foglalkozni.

Tanulóink a nap folyamán a programokon keresztül segítséget kaptak ahhoz, ha majd elérkezik az iskola- illetve pályaválasztás ideje, könnyebben tudjanak dönteni, milyen irányban tanuljanak tovább, mi vár rájuk.