Tájékoztatás: bizonyítványmásodlatok kiadása


  • 2024. szeptember 20.
  • Hírek
  • Tanév: 2024-2025.
2024. július 30-ai hatállyal kiegészült a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Kormányrendelet 34. §-a az alábbi (2) bekezdéssel: ,,(2)Az iskolai bizonyítványnyomtatványok -a középfokú felvételi eljáráshoz kapcsolódó bizonyítványmásolatok, másodlatok kivételével- másolatainak, másodlatainak kiadásával összefüggésben nyújtott szolgáltatásokért nyomtatványonként 3000 Forint térítési díjat kell megfizetni nem önálló költségvetéssel rendelkező köznevelési intézmény esetén a fenntartó, önálló vagy részben önálló költségvetéssel rendelkező köznevelési intézmény esetén a köznevelési intézmény számára."

Bizonyítványmásodlat igénylésének menete:

A bizonyítványmásodlat a titkárságon rendszeresített formanyomtatványon - írásbeli kérelem alapján, előre egyeztetett időpontban kerül kiállításra/kiadásra.

Formanyomtatvány letölthető az intézmény honlapjáról, illetve kérhető a titkárságon személyesen.

A kitöltött igénylőlap leadható személyesen,vagy az mgaisk3@gmail.com email címen.

Lehetőség van továbbá a Kréta e-Ügyintézés felületen is az igénylés leadására. Amennyiben az e-Ügyintézési rendszerhez az igénylő nem rendelkezik felhasználói jogosultsággal, akkor ideiglenes felhasználói regisztrációval igényelhet belépési jogosultságot vagy Ügyfélkapus bejelentkezést követően, az Oktatás, Kutatás/Köznevelés menüpontban adhatja le igénylését.

Az igénylés, térítésidíj köteles, mértéke 3.000 Ft, melyet átutalással, vagy csekken történő készpénzbefizetéssel kell leróni.

Készpénzben történő befizetéshez szükséges csekket személyesen, a titkárságon lehet igényelni.

Utalással: Dunaújvárosi Tankerületi Központ

számlaszám: 10029008-00336822-00000000

Közlemény: az igénylő neve, bizonyítványmásodlat, intézmény neve: Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola, FB kód: 2701

A kért iratot csak az érintett,vagy annak írásbeli meghatalmazottja személyesen veheti át, a kérelem beérkezését követő legkésőbb 8. munkanapon, illetve megcímzett, felbélyegzett válaszboríték ellenében postázzuk.

 

 

Kapcsolódó dokumentumok



A dokumentumok megtekintéséhez PDF olvasó szoftverre van szükség, amelyet innen tölthet le.