Az ESZI-ben jártunk


Még alig hangzott el az első becsengetés, máris beindult a vetélkedő nagyüzem. Szeptember 11-én a paksi Energetikai Szakgimnáziumban töltöttünk el egy kellemes délutánt. Iskolánkat a 8.b osztály öt fős csapata képviselte.

A rendezvény mottója Széchenyi István híres mondata volt: „Egy nemzet ereje a kiművelt emberfők sokaságában rejlik.” A feladatok különféle tantárgyak keretén belül megszerzett ismeretek gyakorlati alkalmazását, általános ismereteket, ezen kívül ötletességet, találékonyságot, gyors észjárást, helyzetfelismerést kívántak a diákoktól. A különböző szakmacsoportok által összeállított feladatok nem titkolt célja volt, hogy diákjaink megismerkedjenek a szakgimnázium modern, korszerű felszereltségével, az ott dolgozó pedagógusokkal és belekóstoljanak az ESZIs életbe.

A vetélkedő szponzorai  egykori ESZIs diákok voltak, akik még most is jó szívvel emlékeznek az alma materre. Iskolánkat Csoma Zoé Alexa, Göbölös Gergely Benjámin, Győri Virág, Jákob Noémi és Kókány Dániel képviselték.

Suplicz Ildikó - Dicsérdi Józsefné