Workshop a fenntarthatóságért


  • 2023. október 24.
  • Hírek
  • Tanév: 2023-2024.
A fenntarthatóság, a környezetvédelem megkerülhetetlen téma napjainkban. A jövőnkről van szó, ezért ökoiskolaként mindent megteszünk, hogy tanulóink megismerjék a téma jelentőségét és tudatában legyenek személyes érintettségüknek, hiszen kis odafigyeléssel ők is sokat tehetnek a Föld védelméért.

Iskolánk és a Magyarországi Alkotótelepek és Symposionok Társasága „Víz, művészet, fenntarthatóság” - címmel workshopot szervezett pedagógusoknak a fenntarthatóság jobb megértéséért.

Az interaktív előadáson Kövesdi Anikó Barbara facilitátor és fenntarthatósági szakértő játékosan, egy Japánban kidolgozott módszert mutatott be, mellyel a résztvevők megtapasztalhatták, hogy mit jelent a fenntartható világ, mit tudnak tenni a jobb jövőért, mik azok az értékek, amelyek fonatosak az emberiség számára, melyek azok a célok, amelyek megvalósításáért 2030-ig tesznek az ENSZ tagállamai.

A japán kártyajáték közben a résztvevők felismerték az együttműködésben rejlő erőt. A játék felhívta a figyelmet a környezetvédelem fontosságára, a társadalmi helyzetre és arra is, hogy minden döntésünkért felelősek vagyunk és cselekedetinknek valós hatása van, ha összefogunk, együtt sok mindent elérünk!