Tájékoztatás a 2019/2020-as tanév lezárásával kapcsolatban


  • 2020. június 09.
  • Hírek
  • Tanév: 2019-2020
A 2019/2020-as tanév lezárásával kapcsolatban az alábbi tájékoztatást adjuk:

A tanév utolsó tanítási napja: 2020. június 15.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár 2020. május 28-án kiadott tájékoztatója alapján a kormány kérése az, hogy ne szervezzenek az iskolák a tanév végén szokásos tömeges, a tanuló és a pedagógusok személyes részvételével járó hagyományos tanévzáró ünnepséget és ballagást. Kevesebb résztvevővel a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző ballagás és tanévzáró megszervezése lehetséges, de nem kötelező.

A rendezvényekre vonatkozó korlátozások nem kerültek feloldásra, ezért a Tankerület nem támogatja a bankettet, illetve egyéb csoportosan megrendezésre kerülő iskolai programok megvalósítását.

A Klebelsberg Központ 2020. június 8-án kelt utasítása alapján a középiskolai beíratás online ügyintézésének támogatása céljából javasolják, hogy a bizonyítványok eredeti példányának átadása történjen meg legkésőbb 2020. június 19-ig.

A fentiek értelmében iskolánk vezetősége úgy döntött, hogy a veszélyhelyzetben a biztonsági előírások betartásával kívánjuk elbúcsúztatni a 8. évfolyamos diákjainkat 2020. június 19-én, 9 órakor. A ballagás időpontja nem befolyásolja a családi rendezvényeket. A ballagáson max. 2 fő hozzátartozó részvételével zárt körben, a biztonsági előírások betartásával (védőtávolság, maszk, védőkesztyű) búcsúzunk diákjainktól.

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár tájékoztatása alapján a bizonyítványok kiadását is hasonlóan érdemes megszervezni (pl. évfolyamonként, szabadtéren, a biztonsági előírások betartásával: védőtávolság, maszk, védőkesztyű). A bizonyítványosztásról az osztályfőnökök adnak részletes tájékoztatást.

A ballagáson és a bizonyítványosztáson a megjelenés nem kötelező!

A tanulók év végi eredményei az e-KRÉTA felületén június 20-ától elérhetőek lesznek.

                                                      Iskolavezetés