Programok a Mészöly Géza Általános Iskola napközijében


Programok a Mészöly Géza Általános Iskola napközijében

Gyermekeink számára a legkedveltebb elfoglaltságot a szabadidős programok jelentik. A szabadban eltöltött idő mellett fontosnak tartjuk a változatos, élményt nyújtó foglalkozásokat is. Iskolánkban a napközi alapvető feladatnak tekintjük a gyermekek délutáni tevékenységének megszervezését a szabadidő és a tanulás megfelelő váltogatásával. Project heteket szervezünk, ahol lehetőség szerint igyekszünk minden tanulóval megismertetni a "jeles" napokat, hozzá kapcsolódó népszokásokat, a különböző játékokat.

Februárban rejtvény- és farsang project héten vehettek részt a napközis gyerekek.

Rejtvény hete:

Február 2. hetében rejtvényhetet tartottunk napközis diákjainknak. Délutánonként érdekesebbnél érdekesebb rejtvényeket oldhattak meg. Volt sudoku, szó- és számrejtvény, labirintus, találós kérdések. A nagyobbak az interaktív táblánál oldottak meg feladványokat. Legnagyobb sikerük a gyerekek által készített rejtvényeknek voltak.

Farsang hete:

A farsang vízkereszttől hamvazószerdáig tart. A telet búcsúztatja, elűzi. Ilyenkor szinte kötelezőek a mulatságok, álarcosbálok. Iskolánkban a gyerekek és a pedagógusok egész héten lelkesen készültek a télbúcsúztató vigasságra. Megismerték a farsanghoz kapcsolódó népszokásokat, énekeket. A farsangi hangulat megteremtéséhez feldíszítettük az osztálytermeket, aulát.

Farsang napjára minden osztály táncos produkcióval készült, melyre a szülőket is szeretettel vártuk. A műsorok megtekintése után az osztálytermekben folytatódott a mulatság játékkal, versenyekkel, tánccal és az elmaradhatatlan farsangi fánkkal.

Élményekben gazdag hetet tudhatunk magunk mögött. Reméljük mindenki jól szórakozott és jövőre újra találkozunk!

 

Szabóné Berki Judit