KRESZ park ünnepélyes átadása


  • 2017. május 25.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
A társadalmi összefogás egy-egy nemes célért, főleg, ha az a gyerekek érdekében történik, rendkívül jó dolog. Ha mindez még önzetlenül, és kérés nélkül zajlik, az nagyon különleges. A KRESZ-parkunk felújítása így történt. Az idei tanév elején azzal keresett fel Fodor János a Mozdulj a Városért Egyesület, Horváth Ferenc a Nyugdíjas Rendőr Egyesület, Gál Sándor a Honvéd Bajtársi Egyesület képviselője, hogy segítenek abban, hogy KRESZ parkunk felújításra kerüljön. Mindezt társadalmi összefogással tervezték. Nagyon örültem ennek a kezdeményezésnek így csatlakozott a szervezőkhöz iskolánk alapítványa a Mészöly Géza Általános Iskoláért Alapítvány is.

Iskolánk udvarán 1983-ban létesült a KRESZ park. Az akkori beruházást nagyrészt állami pénzekből és a társadalmi gazdálkodó szervezetek részéről nyújtott támogatással valósították meg. A park éveken át biztosította a tanuló ifjúság számára, hogy iskolai foglalkozások keretén belül megtanulják, és gyakorolni tudják a közlekedés szabályait, kultúráját. Az elmúlt évek alatt a park részben természetes módon amortizálódott, de nagyfokú károsodást szenvedett a sajnálatos módon létező vandalizmus miatt is. Az iskolának a gyerekek biztonságos közlekedése érdekében nem elég csak a tankönyvekből és elméleti módon tanítani, hanem szükséges, hogy biztosítsunk számukra olyan helyet, ahol gyakorolni is tudnak.

Az egyesületek nyáron kerékpár túrát szerveztek a KRESZ park felújításának javára. Ezzel a kezdeményezéssel indult a népszerűsítés és a figyelem felkeltés. Miután elkészült a felújítás költségvetési terve, az egyesületek vezetői átbeszélték, milyen módon lehetne az anyagi hátteret biztosítani. A város lakosságához és vállalkozóihoz fordultunk segítségért. Önzetlenül jöttek a támogatások, a felajánlott munkák, amivel létre tudtuk hozni a gyönyörűen felújított parkot. Márciusban megkezdődött a munka, folyamatosan jöttek a szakemberek, hogy a park minél előbb és szakszerűbben készülhessen el.

Az emléktábla is kifejezi a köszönetünket.

Külön mondok köszönetet Fodor Jánosnak, Horváth Ferencnek és Gál Sándornak, akik nem csak megálmodták, hanem időt és fáradtságot nem kímélve megvalósították céljukat, így a gyerekek biztonságos környezetben tudják elsajátítani a közlekedési ismereteket. Ezúton köszönöm meg a rendőrség, a Sárbogárdi Rendőrkapitányság, és a Baleset megelőzési Bizottság önzetlen támogatását, akik nemcsak rendelkezésünkre bocsátották a KRESZ táblák zömét, de még el is hozták iskolánkba.

A felújításra az alapítvány elkülönített számlájára 1.055.000,- Ft folyt be.

Az elvégzett munka értéke 1.167.312,- Ft.

Ezúton köszönöm meg mindenkinek támogatását: a téglajegyektől a nagyobb összegű adományokig, a segédmunkától a szakmunkáig, hogy ez által a tervünk megvalósulhatott.

Jó érzés volt látni, megtapasztalni és részese lenni ennek az összefogásnak!

 

Fülöpné Nemes Ildikó

igazgató