Kórustalálkozó


  • 2017. május 19.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
2017. május 19-én negyedik alkalommal rendeztük meg a kórustalálkozót a Mészöly-napok keretén belül. Idén három énekkar fogadta el a meghívásunkat. Cecei Általános Iskola, a Mezőszilasi Németh László Általános Iskola, Sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium.

Mint minden évben a kórusok és karnagyaik nagyon gondosan összeválogatott repertoárral álltak fel a Mészöly Géza Általános Iskola aulájában felállított dobogókra, ahol csilingelő hangú és mosolygós gyerekek énekeltek, és látszott, hogy nagyon szívesen dalolnak és kedvvel jöttek el hozzánk.

Miután mind a négy kórus elénekelte a szebbnél szebb műveiket, egy kis emlékkel és emléklappal a kezükben- feltöltődve a munka után egy kis süteményezésre sor került az iskolánk erre a célra megterített ebédlőjében.

 

Ezen a napon csupa olyan diák jelent meg, akik szeretik a zenét, és szeretnek énekelni.

Kodály Zoltán szavai még ma is nagyon igazak, melyek a köszöntő alkalmával hangzottak el.” Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon. A zene tápláló, vigasztaló elixír, és az élet szépségét, s ami benne érték, azt mind meghatványozza”.

Jövőre is találkozzunk!!!

 

Szervező: Szénásiné Szabó Marianna