Iskolánkban járt a Tejkamion


  • 2017. november 21.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
„Fedezd fel a tej útját, hiszen nagyon érdekes és hosszú utat tesz meg, míg végül az asztalra kerül.” 2017. november 20-án a mészölyös diákok is részesei lehettek a „Tej útja” elnevezésű Roadshow-nak. A Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács különleges Tejkamionja ebben az évben 50 általános iskolában népszerűsíti a hazai tejet és tejtermék fogyasztását.

Nagy megtiszteltetés, hogy a kiválasztottiskolák egyike, a Mészöly Géza Általános Iskola.

Reggel egy igazi amerikai, kacsacsőrös Kenworth „óriás” kamion várta a gyerekeket a tejes felfedező útra. A nem mindennapi felépítményben, öt tejjel foglalkozó állomáson keresztül ismerték meg a tej útját a diákok.

A kamiont kísérő dietetikus és segítői bemutatták az érdeklődőknek, hogy mit jelent a „Tej Útja” – azaz, hogyan kerül a tej a réten legelő tehenektől az asztalra, vagy a boltok polcaira. Érdekes feladatokon keresztül megismerték a tej keletkezését: a termelést, feldolgozást, az állatok takarmányozását, a különböző tejtermékeket, és a tej szerepét az egészséges táplálkozásban.

A Tejkamion interaktív, látványos programjai, a dietetikus érdekes előadása, az izgalmas és érdekes játékok emlékezetessé tették a „tejes” napot gyerekeink számára.

Köszönjük a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácsnak és Harcz Zoltán ügyvezető igazgató úrnak, hogy az oktatóprogram eljutott iskolánkba!

 

Toldi Lászlóné