HAPPY hét 2024.


  • 2024. március 22.
  • Hírek
  • Tanév: 2023-2024.
Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott az OGYÉI vízfogyasztást népszerűsítő HAPPY HÉT programjához. Igyekeztünk minél többféle formában közvetíteni a program üzenetét a tanulók felé.

Felhívtuk a figyelmet az egészséges életmódra, az egészséges táplálkozásra, a vízfogyasztás fontosságára és a rendszeres testmozgásra. A téma játékos feldolgozására az Etesd az eszed digitális oktatási felületét használtuk. Csatlakoztunk az Okos Snack programhoz is, mely a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságára hívta fel a figyelmet. Kreatív foglalkozásokon ötletes vizes alkotások születtek. Aktív Iskolaként nagy figyelmet fordítottunk a mozgásra is, ezért a hét folyamán az óraközi szüneteket közös tánccal töltöttük.

A heti program zárásaként pénteken egészségnapot, egészségnapi sportfesztivált tartottunk.

A napot közös zenés tornával nyitotta meg Gászler Dóri a  Panic Crew Hip Hop Tánciskola oktatója. Az aulában az Eatrend dietetikusa P. Petra ajánlásával egészséges ételeket kóstoltak a diákok. Az iskolai védőnő, Horváth Anita előadást tartott a felsős tanulóknak az egészséges táplálkozás fontosságáról és a dohányzás káros hatásairól. Az egészségnapi sportfesztiválon a tornateremben játékos, élményszerű játékokon vettek részt az alsósok, a csarnokban labdás ügyességi játékokat (célbadobás, streetball, tollaslabda, teqball, floorball) próbáltak ki a gyerekek.

A heti programok, interaktív feladatok remek lehetőséget adtak arra, hogy felhívjuk a diákok figyelmét az egészséges életmód fontosságára.