Hagyományőrző-, DÖK-, Táncos-, Ritmus- és Ügyes kezek Napközi Erzsébet tábor


  • 2017. július 10.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
A vakáció kezdetével az iskolában több tábor is szerveződött a nyári napok hasznos eltöltésére. Volt Reneszánsz tábor, Mesetábor, a Szelidi tó partján a Szelidi tábor és nyertes pályázat útján hat csoport töltötte el szabadidejét júliusban a Napközi Erzsébet táborban. Július 3-10-ig az elsősök és a 2.a osztályosok KöSzi táborban töltötték el a szünidő egy hetét. A szervező tanárok július 10 -14-ig öt táborban (Hagyományőrző-, Táncos-, Ritmus-, Ügyes keze- és DÖK tábor) biztosítottak tartalmas programokat a résztvevő diákoknak másodiktól - hetedik osztályig.

Nagyon örültünk mikor megtudtuk, hogy mi is a táborosok között tudhatjuk magunkat, vártuk a tábor kezdetét.

Hétfőn reggel megkaptuk az egyenpólókat, amellyel igazi Erzsébet táborosok lettünk. J

Az első nap legfontosabb feladata közé tartozott a csapatépítés, ezért olyan játékokat játszottunk, amelyekkel igazi közösséggé szerveződtünk. A táborvezető tanárok más és más, érdekesebbnél érdekesebb játékokkal kovácsolták össze kis csapatukat.

Nekünk a DÖK táborosoknak a „Postás játék” tetszett a legjobban, ezt mindennap többször is játszottuk.

A hét folyamán többször vettünk részt játékos sportvetélkedőkön, rollereztünk a felújított kresz pályán, fociztunk, labdáztunk, tollasoztunk. Minden csoport a korosztályának megfelelő, kreatív dolgot készített a kézműves foglalkozásán. Nekünk nagyon tetszett a kavicsfestés, ahol érdekes figurák születtek az általunk megtervezett és elkészített társasjátékokhoz. A Ritmus és Táncos táborosok hagyományos népi motívumokkal díszített tányért festettek, kellékként pomponokat készítettek a tanulandó táncukhoz. A Hagyományőrző táborosok drámajátékokat tanultak, hozzá kellékeket készítettek, és sokat játszottak. Az Ügyes kezek táborosok origamiztak, hajító gépet készítettek spatulából, tűzzománc képet festettek, égettek.  Helyi kirándulást szerveztek a Révész késes műhelybe és ellátogattak egy ismerős család portájára, ahol különböző állatokat nézhettek meg.Délutánonként, a nagy melegben érdekes, vidám vizes versenyeken vettünk részt, nagy vízicsatákat vívtunk, ahol nem számított, hogy ki hányadikas, ki melyik tábori csoporthoz tartozik. Szerda délután még a tűzoltók is eljöttek a táborba, hogy vízsugarakkal hűtsenek bennünket.

Csütörtökön a játékos foglalkozások után moziztunk a művelődési házban, ahol 3D-ben láttuk a Gru 3. c. filmet.

Utolsó nap egy igazi vakációs nap volt. Vonattal kirándultunk a szekszárdi strandra. Sok kisgyereknek ez volt az első vonatos kirándulása, így nagy élményt jelentett nekik az utazás. A strandon a sokféle óriáscsúszda, élmény- és ugrómedence felejthetetlenné tették a tábor utolsó napját.

A hét folyamán, az iskolai menzán olyan ételeket kaptunk, amelyek mindegyikünk kedvenc ételeihez tartoznak. Ettünk spagettit, brassóit, rántott húst, hamburgert. Az ebédhez kaptunk jégkrémet és limonádét is. A strandon is finom ebédben volt részünk, uzsonnára pedig lángost kaptunk. Naponta elsétáltunk a fagyizóba, ahol a kedvenc fagyinkkal hűsítettük magunkat.

A táborok saját programjai mellett mindig szántunk időt arra, hogy a csoportok tagjai kicsik és nagyok egyaránt közösen töltsék el a szabadidőt. Hétvégére igazi családi hangulat alakult ki.

Köszönjük a szervező tanárainknak, hogy érdekes és változatos programokkal tartalmassá tették szünidőnk napjait.

Reméljük, hogy jövőre ismét a Napközi Erzsébet tábor tagjai között lehetünk mindannyian!

 

Táborosok nevében: Pszota Csenge, Németh Vanda, Szabó Laura