DÖK nap


  • 2017. június 14.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
A tanév egy napjáról a diákönkormányzat rendelkezhet, ez a diákok törvény adta joga. A Mészölyös diákok minden évben élnek is ezzel a lehetőséggel. Így tettünk az idei tanévben is, június 14-én, amikor számos érdekes és játékos feladattal tartottuk meg a DÖK napot.

Reggel 8 órakor már izgatottan gyülekeztek a gyerekek a saját termükben, ahol az osztályfőnökök vezetésével átbeszélték a nap programjait és a helyes, kulturált viselkedés szabályait, majd az iskola Igazgatónője ünnepélyesen megnyitotta a Diáknapot.

Elsőként reggeli közös tornán vettek részt a tanulók, majd színvonalas és változatos játékok közül választhattak kedvükre valót.

A programok közt nagy szerepet játszott az ügyesség, leleményesség és a csapatjáték. Volt léglabda, botos játék, kidobó, zsákbafutás, lufitaposó, tüdőfoci, vízipisztolyos célbalövés,  ping-pong verseny, betűtészta scrabble és különböző érdekes labdajátékok.

Népszerűnek bizonyult az arcfestés, ahol az arcfesték és az ügyes kezű pedagógusok és segítőik révén átváltozhattak a gyerekek kívánságuk szerint.

A táncot kedvelő gyerekeka Dancing Feet Hip-Hop tánciskola oktatójával különböző táncelemeket tanultak meg.

A felújított kresz parkban a diákok ügyességi feladatokkal bizonyították kresz - és kerékpáros tudásukat és ügyességüket, amelyeket a rendőrség dolgozói ellenőriztek le.

A tűzoltóság dolgozói és a katasztrófavédelmi megbízott játékos formában bemutatták be a katasztrófavédelem feladatait. Az ügyességi feladatsoron kívül az iparbiztonság szakterületét érintő kockakirakóval ismerkedtek meg az érdeklődő gyerekek.

A tűzoltók bemutatták a védőfelszereléseiket, a tűzoltás valamint a műszaki mentések során használt eszközeiket.  

Nagy sikert aratott és sok diákot vonzott a MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezred fegyver –és ruházati bemutatója. A diákok belebújhattak a katonák védőmellényeibe, védőruháiba. Felpróbálhatták a sisakjukat és kézbe vehették a fegyvereket is.

A DÖK nap elérte a célját, sikerült maradandó és értékes élményt nyújtani minden résztvevőnek.

Köszönjük a segítséget a rendőrségnek, a tűzoltóságnak, a honvédségnek, Gászler Dórinak, Zátrok Klaunak, köszönjük, hogy feledhetetlenné tették iskolánk tanulói számára ezt a napot.

Toldi Lászlóné