Bűvösvölgyi kirándulás


  • 2024. május 08.
  • Hírek
  • Tanév: 2023-2024.
Iskolánk tanulói részt vettek a budapesti Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Bűvösvölgy Médiaértés-Oktató Központ tudatos médiahasználat interaktív foglalkozásain, ahol élményszerűen szerezhettek tudást a média döntési helyzeteiről.

A stúdiókban az élményalapú programokon a gyerekek megtapasztalhatták, hogyan áll össze egy néhány jelenetből álló film, és kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben.

A hírek foglalkozáson a tanulók egy általuk választott híranyagból több álláspontot bemutató riportot állíthattak össze, magazintípusokhoz szerkesztettek címlapfotót, vizuális történetekhez válogattak fotósorozatot.

A hangstúdióban a gyerekek saját rádióműsort készíthettek, ők voltak a műsorvezetők, az interjúalanyok, a hírszerkesztők, maguk választották ki a műsorban elhangzó zenéket is.

Tudatos reklámfogyasztás foglalkozásán megismerték a kereskedelmi kommunikáció alapvető elemeit a célcsoporttól az üzenetig. Reklámot állítottak össze kész felvételekből saját kreatív elképzeléseik szerint egy általuk választott termékhez.

Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek az internet biztonságos használatának feltételeivel, a kockázatokkal és veszélyekkel. Az internetes foglalkozáson megismerték online adatvédelem, az online zaklatás, behálózás vagy a szexting jelentését és lehetséges következményeit, hasznos internetes oldalakat, alkalmazásokat, fogásokat ismertek meg.

A gyerekek nagyon örültek, hogy részesei lehettek a foglalkozásoknak, élvezték, hogy betekinthettek a kulisszák mögé a média varázslatos bűvös világába.