Apró lépés egy iskolásnak, nagy lépés a Föld Anyának!

(avagy egy üzemlátogatási nap margójára)


  • 2017. október 12.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
2017. október 12-én a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola 6.a osztálya nem a megszokott hétköznapi rutint, az iskolába járást választotta, hanem kerékpárra ült és el indult a Madarász József Városi Könyvtárba, azután a a kislóki hulladéklerakó telepre és a sárbogárdi szennyvíztelepre.

Ma már senki előtt nem titok, hogy az emberiségnek milyen környezeti problémákkal kell megküzdenie a 21. században. Naponta szembesülünk azzal, hogy a sokszor önző, a jövőre nem gondoló életvitelünk milyen visszafordíthatatlan változásokat okoz a környezetben.

Elég csak a klímaváltozásra, a hulladék elhelyezésének problémájára, a szennyvízkezelésre vagy az élőhelyek eltűnésére, fajok kihalására gondolnunk. Kirándulásunk célja nem az volt, hogy csak tanuljunk és beszéljünk róla, miként zsákmányoljuk ki a Földünket, miként tesszük tönkre a természetet és a környezetet, hanem az, hogy saját szemünkkel lássuk és felismerjük: mind felelősek vagyunk érte.

Felelősek vagyunk az otthont nyújtó Föld Anyáért!

A legfontosabb, hogy mindenki tehet a Föld Anya megmentéséért, de első lépésként ezt el is kell hinnünk. Nem nevelhetünk környezettudatos gondolkodásmódra, ha mi magunk nem tapasztaljuk meg személyesen a problémákat és hiszünk a változásban. A gyerekek ösztönösen tisztelik a természetet és rácsodálkoznak sokszínű élővilágunkra. Ezen kirándulás segített nekik abban, hogy megmaradjon bennük ez az eredendő képesség és felnőtté válva is képesek legyenek harmóniában élni a természettel!

 

Szénási Csaba

osztályfőnök