Aktív Közlekedés Hete az iskolában


  • 2023. október 20.
  • Hírek
  • Tanév: 2023-2024.
Aktív Iskola programként 2023. október 16-20-ig Aktív Közlekedés Hetet tartottunk iskolánkban.

Sokféle programmal színesítettük az Aktív Közlekedés Hetünket.

Iskolarendőrünk a kerékpárral érkezőknek adott tanácsot a kerékpárok helyes felszereléséről majd a biztonságos közlekedéssel kapcsolatosan rövid előadást tartott minden diáknak.

Ügyességi pályán tették próbára kerékpáros tudásukat a kerekező gyerekek. Biztonságos és aktív közlekedéssel kapcsolatos rajzokat készítettek az alsósok. Közlekedési bingón meg kellett figyelniük az iskolába történő séta közben, hogy a lapon található képek közül melyekkel találkoztak az útjuk során.

Az Aktív Közlekedés Hete során megtett kilométereket nyomon követték az autóval, kerékpárral vagy rollerrel érkezők, melyet adatlapon rögzítettek. A Millió lépés az iskoláért programban is részt vesz iskolánk, így könnyen tudták rögzíteni, hogy hány lépést tettek meg az Aktív Közlekedés Hete alkalmával a gyalogosan érkező diákok.

Aktív közlekedésre, az aktív közlekedéshez kapcsolható fogalmakat utaló zeneszámok/ dalokat gyűjtöttünk, melyeket a SuriRádión keresztül hallgathattak meg a gyerekek.

A program zárásként pénteken sportcsarnokban „Aktív közlekedés” vetélkedőt tartottunk, ahol a mozgásos feladatok mellett közlekedési bingót, közlekedéssel kapcsolatos szóláncot kellett alkotniuk a versenyzőknek.