Az üzem terültén szigorú élelmiszerbiztonsági előírások vannak és nagy elővigyázatosság, így egyszer használatos hajhálót, védőköpenyt és eldobható cipőzsákot kellett öltenünk, mielőtt a termelési területre léphettünk. Elcsodálkozhattunk a gyártósorok hosszúságán, az apró kekszeket porciózó robotkarok gyorsaságán, a keksztészta óriásira nyújtott méretén, a hatalmas sütőberendezések hőmérsékletén, a csomagolás és dobozolás mikéntjén – szemlélődés közben hol édes csoki-, hol csípős fűszerillat töltötte meg orrunkat.
A közel háromnegyed órás gyárlátogatást követően kóstolót kaptunk a gyártósorokról éppen legördült termékekből, így például az Albert kekszből, a Győri Édes teljes kiőrlésű gabonával készült mézes és fahéjas kekszeiből, Pilóta vaníliás karikából, sonkás ízesítésű TUC kekszből, a csupán exportra gyártott Disko töltött kekszből, Milka LU és a vadonatúj Milka Wawes keksz- és gabonagolyókkal megszórt csokoládéból.
Nagyon érdekes volt látni, hol és hogyan is készülnek kedvenc nassolnivalóink - köszönjük az ötletet és szervezést Feketéné Németh Szilviának, a vendéglátást pedig az üzem dolgozóinak!
Nagy Orsolya - osztályfőnök