Zöldjárat a Mészölyben


  • 2018. január 23.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
Rendhagyó fizika órán vettek részt a mészölyös diákok, ahol humoros formában tanulhattak új dolgokat a megújuló energiaforrásokról és a fenntartható fejlődés alapelemeiről. Tóth Pál, matematika-fizika szakos tanár a Zöldjárat előadója érdekes, látványos kísérletekkel hívta fel a figyelmet a környezettudatosságra és az energiagazdaságosságra.

Az elkötelezett fizikatanár mozgó szertárával, látványos kísérleteivel sok hasznos információt adott át a gyerekeknek, akik nagy érdeklődéssel, örömmel vállalták a kísérletekben való asszisztálást.

A diákok látták és megtanulták, hogyan készíthetnek egy egyszerű szívószálból hangszert, hogyan alakítható a fizikai munka hővé, az energiafajták átváltozásait, a fény és a hő hatásait. Ámulva figyeltek meg egy érdekes pirotechnikai jelenséget.

Köszönjük a másfél órás „Zöldórát”!

Bízunk benne, hogy a sok hasznos ismeret emlékezetes marad és hozzájárul tanulóink környezettudatos szemléletének formálásához. A megszerzett ismereteket, látottakat tanulmányaik és életük során majd hasznosítani tudják.

Toldi Lászlóné