Vigyázz! Kész! Pénz! Regionális döntő - Győr


  • 2018. április 13.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
A Vigyázz, kész, pénz pénzügyi verseny regionális döntője volt április 12-én Győrben. Az ősz folyamán indult a verseny, ahol az első fordulóban, egy-egy kategóriában száznál is több csapat indult. Innen minden kategóriából a legjobb 42 jutott a második fordulóba. A Győrben tartott versenyre három megye (Győr-Sopron, Komárom-Esztergom és Fejér) legjobb 5 csapata jutott be.

Az 5-6 évfolyamosok kategóriájában a Mészöly Géza Általános Iskola 6. b osztályának csapata jutott be, ahol az előkelő 3. helyen végeztek. A csapat tagjai: Győri Virág, Jákob Noémi, Molnár Mercédesz és Varga Edina volt.

A 7-8 évfolyamosok döntőjébe a 7. a osztály csapata jutott be, ahol ők is nagyon jól szerepeltek, negyedikek lettek. Harmath Kitti, Jákob György, Papp Alexa Petra, Papp Dorina és Varga Miléna alkotta a csapatot.

A versenyen öt pénzügyi ismeretekkel kapcsolatos gyakorlati és elméleti feladatot kellett a csapatoknak megoldaniuk. A versenyre lelkesen és szorgalmasan készültek, minden fordulóban eredményesen dolgoztak. Sok új ismeretre tettek szert a pénz világában a készülés és a feladatmegoldások során.

Az itt megszerzett tudást a mindennapi életben is tudják kamatoztatni, mely által okos döntéseket hozhatnak majd pénzügyeik intézése közben.

 

Suplicz Ildikó

Felkészítő tanár