Veszprémben jártunk


  • 2015. április 07.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Veszprémben jártunk

Ősszel a meghirdetett versenyeket böngészve megörültünk egy számunkra még nem ismert lehetőségnek, az Orchidea-Pangea Matematika Versenynek.

A régebbi feladatokat átnézve azokat nagyon jónak, gyerek közelinek találtuk. A felhívást még szimpatikusabbá tette, hogy a gyerekeknek nem kellett fizetni érte. Nagyon fontosnak tarjuk, hogy tehetséges tanulóink minél több lehetőséget kapjanak a versenyzésre, ezért jelentkeztünk.

Az I. fordulót az iskolában rendeztük, 3-8. osztályosok indulhattak. 100 tanulónk mérette meg magát a szervezők által megküldött feladatsorokkal. Évfolyamonként a legjobbakat neveztük a II. fordulóba, amelyet az ország 11 helyszínén bonyolítottak le.

Bennünket Veszprémbe osztottak be, így március 28-án reggel ide indulhattunk. Különösen a kicsiken érződött az izgalom, hiszen ilyen nagy volumenű versenyen ők még nem indultak.

Veszprém egyik kertvárosi iskolájában rendezték a versenyt, ahol több megye tanulója vett részt. A regisztráció után a helyi diákok kísérték a helyszínre a tanulóinkat. 90 perc kemény munka következett.

A verseny nemzetközi, elég hosszú ideig, májusig kell várni, amíg megtudjuk az eredményt. Izgalmasan telik ez az időszak. Az már biztos, hogy egy szép és hasznos élménnyel lettünk gazdagabbak!

 

Földi Lászlóné