Tök jó nap a Mészölyben


  • 2014. november 12.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Tök jó nap a Mészölyben

Az őszi szünet előtti utolsó napra nagy izgalommal készültek a gyerekek.

Az egész délutánt kitöltő tökfesztivál színes, játékos programjai várták őket szüleikkel együtt. Tanulóink jelmezes megjelenése alapozta meg az esemény hangulatát.

Tökfaragáson, festésen, varráson kívül szellemes vetélkedőn vehettek részt, készíthettek halloween-i pókot, denevért, kóstolhattak sült tököt. A gyerekek és felnőttek közös munkájának jóízű gyümölcse, a tökös muffin illata terjengte be iskolánk auláját.

A sportosabbak sem a széken ültek, hanem a tökkupán dönthették el, ki a legtökügyesebb csapat. A rossz időjárás sem szegte kedvünket, a délután vidám hangulatban telt el. Az idei tanévben még sok közös ehhez hasonló esemény vár ránk.

MGÁI

 

 

A sok-sok esős, borongós, ritkán napsütéses iskolai nap után, gyermekem lelkesen hozta haza a tökfesztiválra szóló meghívót. A tökarcot mintázó, gyerekek által készített lapocskán ez állt: Szeretettel várunk minden kedves szülőt október 22-én délután 2-4 óráig a tantermünkben tartandó tökfesztiválra egy kis kézművesedésre, kötetlen beszélgetésre.

Így már nem csupán az őszi szünet miatt vártuk ezt a napot.

Persze a tökfesztivált óriási készülődés előzte meg, mivel lehetőség nyílt egy kis beöltözésre, maszkok felvételére. Sikeresen leküzdve az öltözködés, tökválasztás, sütemény, vagy gumicukor kérdését, végre eljutottunk a nagy napig. Mondanom sem kell az osztályba érkezve több félelmetes és vicces figurával találkoztam, volt szépséges vámpír, boszorkány, félelmetes, vagy vicces ördög.

A teremben az asztalok a szabadon választható kézműves tevékenységeknek megfelelően voltak elrendezve. Készíthettek pókot hurkapálca segítségével, ruhacsipeszből denevért, papírtányérból tökfigurát, valamint lehetett tököt festeni. Szebbnél-szebb alkotások születtek, kisebb és nagyobb szülői segítséggel. Sütemények fogyasztása közben pihentük ki az alkotás fáradalmait.

Gyermek és felnőtt egyaránt jól érezte magát ezen a napon, beszélgettünk, alkottunk egymást és a gyerekeket is egyre jobban megismerve élveztük ezt a délutánt.

Köszönjük!

Wolf Judit / 2.a osztályos szülő