TIE Mészöly - harmadik próba


  • 2015. március 30.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
TIE Mészöly - harmadik próba

2015. március 28-án, szombaton délelőtt az Agárdi Parkerdőben került megrendezésre a TÁMOP 6. 1. 2. A-14/1-2014-001 pályázat Fejér megyei Hétpróba –Maraton, Kinizsi állomása.

A Maraton próbán résztvevő nyolcadik évfolyamos diákjaink csapatban tettek meg egy 4. 2 kilométeres kijelölt távot, miközben Agárd természeti környezetét és a tájegység adottságait is megismerték. A Kinizsi erőpróbán a küzdősportokban, nehéz atlétikai mozgásformák alkalmazásában próbálhatták ki magukat a résztvevők.

A Maraton-Kinizsi próba a gyermekek természetes alapmozgására épült: a résztvevők játékos akadálypályákat teljesítettek, melyhez elengedhetetlen a megfelelő csapatszellem kialakítása, alkalmazása.

Tíz állomáshelyen mérettetek meg tanulóink: gólyaláb, kempó, pokróclabda, rönkhajítás, petanque, kötélhúzás, petrencés rúd. ördöglakat, célbadobás, kondipark.

Legnépszerűbbnek a kempó bizonyult, itt önvédelmi alapfogásokat sajátítottak el. A petanque francia eredetű golyójáték, amelyben egy körből kellett 6-10 méterre dobni a golyókat. Ezzel a játékkal most ismerkedtek meg gyermekeink, ennek ellenére rendkívül ügyesek voltak.

Kissé szeles, ám tartalmas délelőttön vettünk részt Fejér megye 170 diákjával együtt. A programsorozat folytatódik, minden évfolyam képviselteti magát április és május valamelyik hétvégéjén az Agárdi Parkerdőben.



Dicsérdi Józsefné MGÁI