TÁMOP 3.4.2/09/02


  • 2011. február 26.
  • Hírek
  • Tanév: 2011-2012
TÁMOP 3.4.2/09/02

Február 16-ára egy különleges vetélkedőre volt hivatalos iskolánk. Örömmel elfogadtuk a felkérést. Egy olyan intézmény munkájába tekinthettünk be, amely más módszerekkel, hasonló célt tűzött ki maga elé. A tanulókat arra késztetik, minél nagyobb tudást sajátítsanak el. Próbáljanak meg minél jobb eredményeket elérni.

A szomszédságunkban lévő általános és szakiskola komplex tanulmányi versenyt hirdetett, amelyre 2 városi iskola is meghívott vendég volt. Iskolánkból 4 tanuló képviseltette magát: Szilasi Mariann, Tar Klaudia, Pákolicz Martin és Molnár Tamás.

Előre megkaptuk a témaköröket, ami első ránézésre nagy tárgyi tudást igényelt, történelem, természetismeret, művészetek, matematika, informatika tantárgyakból.
A reneszánsz kor volt a fő téma. E köré csoportosították az éneket, a rajzot és a történelmet. Mátyás király, a kor hangszerei, művészeti alkotásai kerültek a feladatok közé.
A verseny nagyon érdekes volt minden diák számára. A feladatokat jól megoldották, megoldottuk. Sok tanulsággal szolgált ez a délután.

A másság elfogadása fontos szerepet játszik az oktatásban. Az esélyegyenlőséget megadni a kevésbé jól haladó tanulók számára feladatunk. Elfogadni a lassabban haladókat, differenciáltan foglalkozni velük. Komoly pedagógiai felkészültségre van ehhez szükség.

Köszönjük, hogy részt vehettünk a versenyen, szívesen látjuk őket iskolánk rendezvényein!