Szitakötő délután 2018.


  • 2018. május 15.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
2018.május 15-én délután a gyerekeket meglepetés várta,együtt játszhattak a diákok tanáraikkal. Az aulában gyülekezett a 60 fős diákság, majd 6 csoportra oszlott és jöhettek a feladatok.

Szitakötő jellemző tulajdonságai jelentek meg az állomásokon. Első helyszínen totót kellett kitölteni a gyerekeknek, melyet zsongva, vidáman oldottak meg, majd színes papírból repülőt hajtogattak, hiszen a szitakötők nagyon jól repülnek.

A következő helyen, táncolhattak, énekelhettek a csapattagok, mert a szitakötők hártyás szárnyai is zizegnek, „zenélnek” és a mozgásukkal táncolnak, ahogy berepülik a területüket.

Újabb állomás következett, ahol verset kellett átírni szleng formában, majd a színek érvényesültek, kitűző tervezése volt a feladat.

A további feladatok már kint a szabadban voltak, a diákok a közlekedési parkban rolleres ügyességi játékokban mutathatták meg rátermettségüket.

Az utolsó állomáson a tanárok elbújtak, és a feladat az Ő megkeresésük volt, egy térkép segítette a tájékozódást, ha megfelelő sorrendben keresték fel a kijelölt helyeket, akkor egy feladat elvégzése után puzzle darabot kaptak a csapatok, a végén egy A3 lapon a darabok egy gyönyörű szitakötőt adtak ki.

 

„Szürke felhők alatt sziszegve szaporáz

százezernyi szorgos szitakötő-tündér,

vihar után édes a száradó szabadság,

kacagnak göndören a szalmaszál röptén,

mérgesen szimatol csahos vadászkutya,

megrezzen tőle a sok kis tündérruha,

szivárvány szárnyukat kitárják hirtelen,

szamóca ajkukon vérzik a szerelem”/Szederfalu:Eső után/

 

A délután nagyon gyorsan eltelt, minden csapat kellemesen elfáradt és élményekben gazdagon térhettek haza.

Szénásiné Szabó Marianna