Szépkiejtés a Mészölyben


  • 2016. november 15.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

,,Tiszteld s tanuld más mívelt népek nyelvét is,(…) de soha ne feledd, miként idegen nyelvet tudni szép, a hazait pedig lehetségesig mívelni kötelesség.”

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében rendeztük meg 2016. november 7-én, a Mészöly Géza Általános Iskolában, a már hagyománynak számító szépkiejtési versenyt. Iskolánk 3. és 4. évfolyamos tanulói hetek óta nagy izgalommal készültek a megmérettetésre. A versenyzők két kategóriában mérték össze tudásukat: egy szabadon választott és egy kötelező szöveget kellett felolvasniuk. Mindkét estben XX-XXI. századi magyar irodalomból való, párbeszéd, szokatlan idegen szavak, nép- és tájnyelvi elemeket nem tartalmazó idézet volt.

A tehetséges és jól felkészült tanulók komoly fejtörést okoztak a zsűri tagjainak, így a helyezések között előfordult holtverseny is.

3. évfolyamon: I. helyezést ért el Juhász Viktória Panna 3.b, II. helyen végzett Vorsléger Zoltán Márton 3.a és Tóth Maja 3.b, III. helyezett lett Juhász Ferenc Dominik 3.a és Plancon Eszter 3.b osztályos tanulók.

4. évfolyam eredményei: I. helyen végzett Horváth Balázs 4.b, II. helyezést ért el Biró Anna 4.a, III. helyezett lett Németh Zsófia 4.a osztályos tanulók.

Minden helyezettnek és felkészítő tanító néninek gratulálunk!

                                                                                                         

                                                                                              Kunné Braun Éva