Próbák az agárdi parkerdőben


  • 2015. május 13.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Próbák az agárdi parkerdőben

Május 9-én szombaton Agárdon a Parkerdői Sportpályákon megrendezésre kerültek Maraton-, Kinizsi- és Egyem vagy ne egyem próbák. Iskolánk 3. és 4. évfolyamos válogatott csapata utazott a délelőtti órákban a helyszínre.

A köszöntő és megnyitó után 17 csapat indult neki a megmérettetésnek. A Maraton próbán a résztvevők az erdei tornapályán jelképes maratoni távot futottak, majd elhelyezkedtek a Kinizsi próba 17 helyszínén. Az állomáshelyeken gólyalábon járhattak, pokróclabdát játszhattak,  kipróbálhatták őseink híres harci fegyverét, az íjat, rönköt hajítottak, mocsáron keltek át, belekóstoltak a Kempó harcművészet világába, célba dobásban versengtek, Toldi Miklós helyébe képzelhették magukat, amint a petrencés rudat tartva mutatja az utat, megismerkedtek a Petanque játékkal, kipróbálhatták a kondipark eszközeit, kötélhúzásban mérhették össze erejüket, kiszabadultak az ördöglakatból, s ha mindez nem volt elég, még átélhették a vakok világát.

Az „Egyem vagy ne egyem” próba lényege a helyes és egészséges táplálkozás volt. A gyümölcskosárban különböző gyümölcsöket és zöldségeket válogattak és ismertek meg, majd a helyes táplálkozást beszélték meg, miből mennyit és egy héten hányszor ehetünk, ha egészségesek és fittek akarunk maradni. Megismerkedtek különböző gyógy- és fűszernövényekkel. Az állomáshelyek teljesítése után az íjászok bemutatója zárta a programsorozatot.

Élményekben gazdagon tértünk haza.

 

Varsányi Erzsébet és Varga Angéla