PontVelem Díjátadó Gála 2016. Budapest


  • 2016. június 19.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

PontVelem évzáró

Iskolánk 2010- 2011. tanév óta ÖKOISKOLA, így mindent megteszünk, hogy a kiérdemelt cím méltó tulajdonosai lehessünk évről-évre.

Az ökoiskolai törekvések áthatják intézményünk működésének valamennyi szintjét. Iskolánk pedagógiai programjában, a helyi tantervek, illetve az egyes munkaközösségek munkaterveinek kialakításánál is különös gondot fordítunk a környezettudatosságra, a környezetvédelemre.

Több éve részt veszünk a PontVelem Okos Programban. Az országos iskolai környezetvédelmi program a szelektív gyűjtésen keresztül a fenntartható életmódra nevel, bevonva a diákokat, tanárokat és a diákok szüleit is.

A szelektív gyűjtésen túl, egész tanévben nagy sikerű játékokban, pályázatokon, versenyeken vettünk részt.

Szeptemberben a BankVelem Utazó Iskola Programjában kiválasztott iskolaként pontvelemes osztályaink pénzügyi ismeretterjesztő játékos foglalkozásokon bővítették ismereteiket.

A hathetes regisztrációs versenyen minden regisztrált diák indulhatott. Így tett Jákob Zoltán második osztályos tanulónk is, aki az országos harmadik helyet szerezte meg magának. Zolika ezzel az eredménnyel a PontVelem Nagykövete címet nyerte el.

Iskolánk pontvelemes csapata a BankVelem Pénzokos Kupán a 162 csapatból 27. helyen, a Fenntarthatósági Kupán pedig a 627 csapatból a 8. helyen végzett.

Az Osztálykirándulás tervező pályázaton a 2.b osztály a 3. helyet szerezte meg, így a PontVelem Okos Program 50 000 Ft-tal támogatta osztálykirándulásukat. Köszönjük Jákob Zoltánnénak, hogy a kiírásnak megfelelően elkészítette az osztály pályázatát!

A  Fenntarthatósági Témahét keretén belül a négy hetes szelektív hulladékgyűjtő versenyen Móré Zita első helyen végzett. Jutalmul értékes SAMSUNG és VARTA csomagot vett át.

A 2015-2016-os tanévre meghirdetett országos használtelem és mobiltelefon gyűjtő versenyben iskolánk 2. helyen végzett, így 100 000 Ft-os támogatásban részesült, amelyet fenntarthatóságához kapcsolódó fejlesztésekre költhet.

Egyéni mobiltelefon gyűjtő kategóriában Móré Zita 2. helyezett lett. Nyereménye, 100 000 Ft-os Samsung Electronics Magyar Zrt. által felajánlott ajándéktárgy.

A legszorgalmasabb gyűjtők Móré Zita és Zsebők Laura képviselték édesanyjukkal iskolánkat a budapesti Duna Palotában tartandó ünnepélyes díjátadón, ahol Matolcsy Miklóstól, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójától értékes jutalmakat vettek át.

Köszönjük Szőnyegi Tündének és Horváth Erikának, hogy az összegyűjtött nagy mennyiséggel hozzásegítették iskolánkat a szép eredményhez!

Köszönet illeti még azokat a diákokat, szüleiket és más támogatót, akik a programot figyelemmel kísérték, a leadott mennyiséggel elért eredményeinket segítették!

A használt elemek és mobiltelefonok gyűjtése nem ért véget. A verseny ősszel folytatódik, ezért kérjük, hogy a szünidőben is gondoljanak iskolánkra, ha segíteni szeretnének a gyűjtésben!

Toldi Lászlóné