OviSuli - Szülői tájékoztató


  • 2016. április 08.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

Kedves Szülők!

Ezzel a tájékoztatóval szeretnénk segítséget nyújtani az iskolakezdéshez.

Igyekeztünk úgy összeállítani a füzet tartalmát, hogy minden felmerülő kérdésre választ találjanak.

Gyermekük felcseperedett, hamarosan iskolás lesz.

Az iskolakezdés, váltás a családias nevelést biztosító óvodából az iskola világába sosem volt problémamentes feladat. Ezt a folyamatot minden iskola igyekszik megkönnyíteni kisiskolásai számára.

 

Mit teszünk ennek érdekében?

Több alkalmat biztosítunk arra, hogy leendő tanítványaink játékos keretek között, már óvodás korban megismerjék az iskolai életet. Megismerhetik az itt dolgozó pedagógusokat.

Augusztus 30-án 9 - 11 óráig, a tanévnyitás előtt Manó-iskolába várjuk elsőseinket, ahol találkozhatnak a tanító nénikkel, akik megkönnyítik számukra a kezdeti lépéseket.

A napi időbeosztás kialakításánál maximálisan figyelembe vesszük a tanulók életkori sajátosságait. Oktató-nevelő munkánkat 8 - 16 óráig szervezzük.

A nap folyamán egyenletesen elosztva gondoskodunk a tanulás zavartalanságáról és a szabadidő hasznos, tartalmas eltöltéséről (játék, olvasás, sportfoglalkozás, különböző szakkörökön való részvétel).

A gyermekeket magasan képzett pedagógusok segítik, irányítják az önálló tanulás folyamatában. Nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni képességek kibontakoztatására is.

Figyelünk arra, hogy legyen idő a közvetlen beszélgetésre, a gyerekek kérdéseinek, problémáinak meghallgatására, megoldására.

Olyan tankönyveket választunk, amelyből élmény a tanulás, melyet ingyenesen kapnak a gyermekek..

Fő törekvésünk olyan iskolát építeni, amelyhez jó tartozni, ahol mindenki valamiben tehetséges, ahol hiszünk a jóban, az emberi értékekben.

 

Intézményünkről:

Pedagógiai munkánk célja, a gyermekek rejtett értékeinek feltárása, képességeik maximális kibontakoztatása. Alkalmazni képes tudást nyújtunk tanítványaink számára, sikerélmények biztosításával hozzájárulunk, hogy boldog, aktív, tanulni szerető diákokká váljanak, akik a későbbi életük során jól megállják helyüket az életben. Tanítóink, tanáraink jól felkészült, tapasztalt, gyermekszerető pedagógusok, akik a fokozatosságot szem előtt tartva, mindent megtesznek azért, hogy megerősítsék gyermekében azokat a képességeket, melyek elengedhetetlenek az eredményes tanuláshoz. A tehetséggondozás, kreativitás fejlesztésére, kiemelt gondot fordítanak tanítóink, tanáraink. A lassabban haladók számára- szakember által vezetett – prevenciós foglalkozásokkal segítséget nyújtunk. A nevelő- oktatómunkát logopédus, fejlesztőpedagógus, szükség esetén gyógypedagógus segíti. Kiemelt területünk az idegen nyelv oktatása. Iskolánkban angol illetve német nyelv közül választhatnak. Nagy hangsúlyt fektetünk a számítástechnikára, az egészséges életmódra és a sportra. A tanuláson kívül számos közösségformáló, aktív kikapcsolódást nyújtó programokat (színházlátogatás, hangverseny, könyvtári foglalkozások, kirándulások) is szerveznek pedagógusaink.

Foglalkozásaink kialakításánál figyelembe vesszük a szülők, tanulók igényeit, kéréseit.

 

Diákigazolvány szerepe:

·         igazolja a tanuló személyi adatait

·         tartalmazza az oktatási intézmény nevét, címét

·        utazási és kulturális kedvezményeket biztosít (autóbusz – vonatjegy, bérlet; színház, mozi, múzeum stb.

 

Diákigazolvány igénylése:

Az Okmányiroda tájékoztatása szerint a  414/2015. december 23-án kihirdetett kormányrendelet értelmében a diákigazolvány készítéséhez személyi igazolványra is szükség van. Megléte nélkül a program nem engedi a diákigazolvány igényléséhez szükséges NEK lap elkészítését. Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét, hogy a diákigazolvány igénylése előtt készíttessék el gyermekük személyi igazolványát. Mindkét igazolvány ingyenesen igényelhető.

Az elsősök beiratásának nem feltétele a NEK lap leadása ( mivel most jutott  tudomásunkra, a fenti információ), azt kérjük augusztus végéig eljuttatni intézményünkbe!

 

Eszköz jegyzék:

  • Ablak- zsiráf gyermek lexikon
  • Tisztasági csomag:

-       pohár, törölköző, folyékony szappan, 1 csomag szalvéta, papír zsebkendő, WC papír

  • Tornazsák:

-          vászon tornacipő, zokni, fehér póló, fekete v. kék rövidnadrág (fiúk- lányok)

  • Rajz, technika, matematika:

-          4 cs. rajzlap, - fele famentes, újságpapír; 2 db rajzmappa; 3 db ecset, ecsettál, ecsettörlő ruha; rajztábla, 2 cs. írólap; 10 db hurkapálca,      2 cs. A/4 origiami papír; olló, ragasztó-stift; 12-es vízfesték, zsírkréta, filctoll, gyurma; számolókorong, színes pálcika, 2 db dobókocka, logikai készlet, kétoldalú tükör, 1db műanyag óra

  • Ceruzák:

-          3-4 darab grafit (HB), vastag piros-kék ceruza, radír, hegyező

-          12-es színes ceruzák- tolltartóban

  • Vonalzó (20-30 cm-es), papír számegyenes
  • Füzetek:

-          1.o. vonalazású írásfüzet: 5db; 1.o. matematika füzet: 3 db

-          sima lapos füzet: 2 db; kottafüzet: 1db

A nevet, jelet - a megismerhetőség miatt - minden eszközön kérjük, szíveskedjen feltüntetni!

Kérjük, hogy a tankönyvekre, füzetekre átlátszó védőborítót tegyenek!

 

Beiratkozás időpontjai:

·        2016. április 14.    8:00– 19:00 óráig

·        2016. április 15.    8:00 – 19:00 óráig

Beiratkozáshoz szükséges dokumentumok:

Ø     TAJ kártya

Ø     Lakcímet igazoló hatósági igazolvány

Ø     Óvodai szakvélemény

Ø     Születési anyakönyvi kivonat

 

Reméljük a széles körű tájékoztatás meggyőzte Önöket arról, hogy gyermekük szeptembertől a legjobb helyen a Mészöly Géza Általános Iskolában lesz!

 

             Tisztelettel:

Mészöly Géza Általános Iskolapedagógusai