OGYÉI Merőkanál pályázat - díjátadó


  • 2017. március 09.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet pályázatot hirdetett, a menzán étkező tanulóknak, melynek címe „Keressük Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!”

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet 2016. novemberében pályázatot hirdetett a menzán étkező tanulóknak és az iskolákat ellátó közétkeztetőknek „Keressük Magyarország TOP50 legfinomabb menza ételét!” címmel.

A pályázat célja volt, hogy a menzán étkező diákok értékelhessék mindennapi ételeiket és szavazataik alapján kiválasszák „2016 közétkeztetőjét”.

A Mészöly Géza Általános Iskola valamennyi osztálya részt vett a pályázaton. Feladatunk volt, hogy iskolánk közétkeztetője, az Eurest Kft. által feltöltött étlapon 2 héten keresztül adjuk le voksunkat a gyerekek által legjobbnak ítélt hat fogásra: 2 levesre, 2 főételre és 2 desszertre. A gyerekek nagy örömmel figyelték az ételeket, választották ki közülük a legfinomabbakat december utolsó heteiben.

2017. február 1-jén érkezett az örömhír, a 13 szerencsés nyertes közül iskolánkból HÁROM OSZTÁLYUNK (1.b, 2.b, 5.a) veheti át a 100.000 Ft értékű Erzsébet utalványt, melyet az ez évi osztálykirándulásokhoz használhatunk fel.

A díjátadót március 9-én, Budapesten tartották. Nagy izgalommal érkeztünk meg e jeles esemény helyszínére. Az ünnepségen megismerhettük 2016. TOP 50 menza ételét, amelyeket a kis- és középiskolások legjobban kedveltek, valamint 2016. nyertes közétkeztetőjét. Megtudtuk, hogy a pályázatnak sikerült az egész országot behálóznia: összesen 44 különböző városból 298 osztály és a közétkeztetőik indultak a pályázaton. A gyerekek által legkedveltebb levesek a gyümölcslevesek, gulyás jellegű levesek és paradicsomleves voltak. A főételek közül legtöbben a rántott jellegű ételeket kedvelték, ezt követte a bolognai spagetti és a brassói aprópecsenye. Az édes jellegű ételek között a tejbegríz nyerte el leggyakrabban a gyermekek tetszését, majd a túrógombóc és a piskóta alapú sütemények.

A prezentációk, bemutatók és beszédek után következett a díjátadó, melyen dr. Rétvári Bence államtitkártól és Kovács Lázár séftől átvehettük a stilizált, nagy méretű Erzsébet utalványokat. Az év közétkeztetője címet a jelenleg hat fővel működő martonvásári HPM Plusz Kft. nyerte el.

A fotók és nyilatkozatok után Kovács Lázár séf kínálásával megkóstolhattuk a legérdekesebb menzaételeket: rántott halfilé sütőben sütve zöldséges kölessel, halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral, zabpelyhes sertésvagdalt paradicsomos káposzta főzelékkel.

A gyerekek szavazatai alapján összeállt TOP 50 menza étel listája megtekinthető a merokanal.hu oldalon.

Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani Toldi Tündi néninek, hogy segített a pályázatban, valamint az Eurest Kft. sárbogárdi konyhájának a finom ételekért, kedvességükért, áldozatos munkájukért, mellyel nap, mint nap találkozhatunk iskolánk étkezdéjében.

 

Kovács Józsefné 2.b, Szabóné Berki Judit 1.b, Szénási Csaba 5.a