Nyílt labor délután - Játékos természettudomány (NTP-MTTD-17-0159)


  • 2018. május 17.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
A Nemzeti Tehetség Program támogatásával a matematikai, a természettudományos és a digitális kompetenciák erősítését szolgáló tehetségsegítő program valósult meg a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában a 2017/18. tanévben.

A pályázati forrás 1 500 000 forintot biztosított a természettudományos tehetséggondozásra. Ez az összeg fedezte a 60 órás szakkör, egy budapesti tanulmányi kirándulás és új eszközök beszerzésének költségeit.

Célunk volt, hogy a gyerekek aktív közreműködésével, oldott légkörben bővüljenek ismereteik természettudományos és digitális területen. A kísérletek és vizsgálatok elvégzése lehetőséget nyújtott az önálló munkavégzésre és a csoportmunkára is. Az előadások, vizsgálatok, bemutatók segítségével a tanulók új összefüggések birtokába jutottak. A foglalkozásokon lehetővé tettük az elméleti és a gyakorlati ismeretek elmélyítését, kiegészítését. Minden tanulónknál egyedileg építettünk erős oldalára, így differenciált feladat szervezésre törekedtünk.

 A legkedveltebb kísérleteket a projekt zárórendezvényén mutatták be társaiknak a szakkör tagjai. A május 17-én tartott nyitott laborfoglalkozást a tankerület más iskolái is meglátogathatták, így több száz diák részesült az interaktív élményekben.

Dicsérdi Józsefné és Suplicz Ildikó projektvezetők