Művészbejáró - alkotónap


  • 2016. október 20.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

Iskolánk negyedik és ötödik évfolyamos tanulói a Fejér Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház a Nemzeti Tehetség Program támogatásával MűvészBeJáró néven – interaktív művészeti foglalkozásokon vettek részt.

Öt helyszínen különböző művészeti ágakkal ismerkedtek meg a gyerekek zene –múzeum - és drámapedagógusok vezetésével, zene- és táncművészeti iskola növendékei közreműködésével.

Az alkotónap zenei foglalkozásán először a furulyát és a trombitát szólaltatták meg a diákok, majd közös reneszánsz körtánccal folytatódott a foglalkozás. A cselló bemutatása után a billentyűs hangszerek közül a szintetizátorral ismerkedetek meg a résztvevő osztályok.

A pergő ritmusú táncfoglalkozáson a gyerekek a színpadi táncművészet világába tekintettek be. Különböző táncelemeket tanultak meg és a táncóra végén az elsajátított humoros, nem könnyű koreográfiát közösen mutatták be nagy sikerrel.

A drámafoglalkozáson a bevezető játékok után a diákok különféle intonációval és testbeszéddel keltettek életre verseket.

Két helyszínen zajlottak képzőművészeti foglalkozások, ahol Deák Dénes életével és munkásságával ismerkedtek meg tanulóink, majd az előadás után az egyik teremben saját titkos kertjüket jeleníthették meg olajpasztell és vízfesték segítségével.

A másik teremben az agyagot varázsgömbbé formálták a csoport tagjai, majd megrajzolták, hogy mivé változtatták varázsgömbjüket a képzeletük segítségével.

Csodálatos alkotások születtek, amelyeket boldogan mutattak meg egymásnak és foglalkozásvezetőjüknek.

Köszönjük az érdekes programokat, köszönjük Novák Edithnek, Szabóné Szűcs Angélának, Benkó Zsófiának, Mohai Juditnak, Vörös Villőnek, Beliczai Bélának és a Csitáry Emil Művészeti Műhely Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulóinak, hogy elhozták iskolánkba a különböző művészeti ágak szépségeit, csodáit!

Emlékezetes marad ez a nap minden résztvevő számára.

                                                                                                                                                                                                                                                                                      Toldi Lászlóné