Mozdulj Mészöly!

Mozdulj Mészöly!


  • 2016. május 16.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

A Nemzeti Tehetség Program „Sportágakat népszerűsítő rendezvény támogatása” pályázat keretén belül sportágválasztó bemutatót szerveztünk a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskolában.

Célunk az volt, hogy a gyermekek megismerkedjenek a településünkön működő sportegyesületek tevékenységével. A sportágak bemutatásával minél több gyermeket sarkalljunk mozgásra. A mozgáshiányos életmódot váltsa fel a rendszeres sportolás.

A helyi egyesületek nagy örömmel vállalták a közreműködést.

Április 25-től kiállítást tekinthettünk meg iskolánk aulájában, mely a gyermekek sporttal kapcsolatos élményrajzaiból, valamint az egyesületektől kapott relikviáiból, kupákból, érmekből, oklevelekből, fényképekből, mezekből, régi futball cipőből állt.

A Sárbogárdi Kosárlabda Club jóvoltából felszerelt plasztik kosárlabda palánkot már a délelőtti testnevelés órákon kipróbálhatták a gyerekek a kültéri kosárlabdapályán.

Egyik délután az alsó tagozatos, másik nap délutánján a felső tagozatos diákok vehettek részt a sportbemutatókon, próbálhatták ki a sportágakat: kézilabda, kosárlabda, futball, asztalitenisz, természetjárás, röplabda, jiu jitsu.

Az aktívan részt vevő gyermekek éremmel térhettek haza.

Ezzel párhuzamosan a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézmény két gyógytestnevelő pedagógusának bemutatóján nemcsak a mozgásszervi panaszok javításával, hanem a helyes testtartással is megismerkedhettünk. Az OMSZ Sárbogárdi Mentőállomás munkatársaival gyakorolhattuk az elsősegélynyújtás alapjait, belülről is megnézhettük az esetkocsit.

Nagy Tibor látszerész megvizsgálta tanulóink látását, akinek szükséges, szemészhez irányította.

Mindkét nap az Eurest Kft. Sárbogárd jóvoltából egészséges ételeket kóstolhattunk. A dietetikus szakember és az iskolánk védőnője hasznos tanácsokkal látott el minket a helyes táplálkozással, egészséges étkezéssel kapcsolatban.

A sikeres bemutatók hatására iskolánkból több tanuló kérte felvételét a különböző helyi egyesületekhez.

Végül néhány mondat a gyerekektől, szülőktől:

„Köszönet, hogy a Mészöly Géza Általános Iskola fontosnak tartja az egészséges életmódra nevelést. Megismerteti a sportokat és egészséges ételeket a gyermekeinkkel. ” Szülők

„Nagyon örülünk, hogy ekkora érdeklődésre tart számot a kézilabda az iskolában. Sok ügyes gyerekkel találkozhattunk. Remélem, hogy kedvet tudtunk csinálni ehhez a szép játékhoz.” Vax Kézilabda Egyesület

„Felfedeztem, hogy tehetséges vagyok a kosárlabdában!” Kéri Kíra 4.b

„Nagyon tetszett a kézilabda, szerintem jó vagyok kéziben! Érmet is kaptam.” Németh Zsófia 3.a

„Nagyon tetszett a röplabda és nagyon szeretném tovább űzni ezt a spotágat.” Somogyvári Mirjam 4.b

„Felfedeztem, hogy tudok röplabdázni, és szerintem nagyon jó sport. Ezért a szenvedélyem a röplabda.” Urfi Zoé 4.b

Köszönetet mondunk:

Emberi Erőforrás Minisztériumának, Eurest Kft-nek, Sárbogárdi Kosárlabda Clubnak, Vax Kézilabda Egyesületnek, Sárbogárdi Asztalitenisz Clubnak, Városi Természetbarát Bizottságnak, Sárszentmiklósi Sportegyesületnek, OMSZ Sárbogárdi Mentőszolgálatnak, Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Sárbogárdi Tagintézményének, Nagy Tibornak, Kovács Istvánnénak, a dunaújvárosi Brazil Jiu Jitsu Klubnak, iskolánk diákönkormányzati tagjainak és mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a rendezvény sikeréhez.

 

                                 Horváthné Horváth Irén, Kiss Mónika, Szabóné Berki Judit

                                                                        szervezők