Mikulásnap a Mészölyben


  • 2015. december 29.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

Izgalommal teli várakozás után december 4-én reggel ismét eljött iskolánkba a Mikulás. Az alsósok dallal, verssel köszöntötték, rajzzal kedveskedtek neki. A krampuszok segítségével minden kisdiák ajándékcsomagot kapott.

Délután már tizenegyedik alkalommal rendeztük meg a hagyományos mikulásfutásunkat. Az igazi látványosságnak számító rendezvényen a gyerekek és szüleik, tanáraik, mint minden évben, piros mikulássapkában futottak. A rendőrség, a polgárőrség és a szülői munkaközösség által biztosított útvonalon színpompás látványt nyújtott a sok-sok piros sapkás fegyelmezett kocogó.

A Mikulás krampuszaival együtt, Geri bácsi feldíszített lovas kocsiján buzdította a gyerekeket a kocogásra. A közel 450 fős csapat élén Kovács István Mikulásnagykövet, dr. Sükösd Tamás, Sárbogárd város polgármestere és a Videoton FC U15-ös játékosai futottak.

A kijelölt táv lefutása után az alsósoknak a Mini Manó Színház színészei adtak elő egy vidám téli mesét a gyerekek nagy örömére. A felsősök Mikulás kupán vettek részt a Videotonos fiúk részvételével.

Az élményekkel és édességekkel teli napon mindenki igazán jól érezte magát, és azzal a reménnyel tért haza, hogy jövőre ismét részese lehet egy ilyen csodás napnak.

 

                                                                                                                                        Toldi Lászlóné