Mézes reggeli


  • 2015. november 26.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

November 20-án reggel vajas- mézes kenyérrel várták a diákönkormányzatos diákok társaikat.

Iskolánk is csatlakozott a szlovén kezdeményezésű Európai Mézes Reggeli programhoz, amelynek célja a méhek és az egészséges életmód népszerűsítése, a helyben termelt élelmiszerek megismertetése. Figyelemfelhívás a reggeli fontosságára és az egészséges táplálkozásra. Annak hangsúlyozása, hogy a méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához.

A kezdeményezés keretében a gyerekek megismerkedtek a leggyakoribb hazai mézfajtákkal és meg is kóstolták azokat. Filip Zsolt és Máté Mihály helyi méhészek akác, hárs és vegyes mézet ajánlottak fel az eseményre.

A vajas - mézes kenyér fogyasztása közben kisfilmeket néztek meg a diákok a méhekről, a méhészetről és a mézről. A programot színesítve a legszebb „mézes” rajzokból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában, a sulirádión keresztül a méz jótékony hatásaira hívtuk fel tanulóink figyelmét.

Köszönjük Filip Zsolt és Máté Mihály méheszeknek a mézet, a Méhészek Fejér Megyei Egyesületének a program támogatását és Sáfrány Zoltán pékmesternek a friss kenyeret!

Toldi Lászlóné