Mészölyösök a „Tehetségek Magyarországa” nyitórendezvényen


  • 2016. november 14.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

Iskolánkban - regisztrált tehetségpontként - kiemelten fontosnak tartjuk a tehetséggondozást. A különféle programokat úgy alakítjuk, hogy minden tanulónk érdeklődésének és tehetségének megfelelő foglalkozáson vehessen részt. A délutáni szabadidő szervezésénél is az volt az egyik fő szempontunk, hogy többféle lehetőség közül választhassanak tanulóink.

Azt szeretnénk, hogy az iskolai kereteken kívül is minél több lehetőséggel ismertessük meg diákjainkat, hogy mindenki megtalálhassa, ami az egyéniségéhez, az érdeklődéséhez, a tehetségéhez leginkább megfelelő. Ezért is fogadtuk nagy örömmel az Új Nemzedék Központ képviselőjének meghívását, mert így lehetőségünk volt részt venni az EFOP-3.2.1-15-2016/00001 „Tehetségek Magyarországa” projekt nyitórendezvényén. A rendezvény célja a tehetséggondozás működő rendszereinek összekapcsolása és koordinációja, a hozzáférés egyenlőtlenségeinek korrigálása, a tehetség kibontakoztatására lehetőséget nyújtó programok támogatása, továbbá az érintettek környezetének bevonása a minél hatékonyabb beavatkozás érdekében. Az utazást, a programot és a teljes ellátást ingyenesen biztosították számunkra. Ez a lehetőség köszönhető az elmúlt tanévben, iskolánkban színvonalasan megrendezett Tehetség Fórumnak.

November 12-én 9 órakor jött értünk a busz, és vitt minket Budapestre az Akvárium rendezvényközpontba. A bejáratnál nagy szeretettel fogadott minket az Új Nemzedék egyik munkatársa. A regisztráció után mind a negyven tanulónk kapott egy Tehetségkártyát, amiből megtudhatták a részletes programot. Nagyon figyelmes, és bőséges vendéglátásban volt részünk. Miután elfogyasztottuk a finom ebédet, a gyerekeink azonnal belevetették magukat és felfedező útra indultak a standok között. Kipróbálhatták a nyelvi játékokat, matematikát kicsit másként, játékosan, láthattak 3D nyomtatót működés közben. Természettudományos érdekességeket figyelhettek meg, elmerülhettek a hangok világában, különböző hangszereken játszhattak és többfajta technikával készíthettek képzőművészeti alkotásokat.  Egyik legnagyobb élményt a nyolcadikosainknak az adta, hogy együtt sportolhattak és fotózkodhattak híres focistáinkkal, Juhász Rolanddal és Torghelle Sándorral.

A különféle területek kipróbálása után pecsétet kaptak tanulóink, amit értékes ajándékokra válthattak be. Nagy örömmel mutatták a kapott pendrivokat, világító karkötőket, bögréket.

A 40 diákot 5 pedagógus kísérte el. Számunkra is hatalmas élményt jelentett ez a nap. Jó volt látni a gyerekek érdeklődését, hozzáállását! Büszkeséggel töltött el bennünket, hogy a programok vezetői megdicsérték tanulóinkat fegyelmezettségükért, kitartásukért, kreativitásukért és kiemelkedő teljesítményükért.

Bízom benne, lesz még lehetőségünk hasonló rendezvényeken részt venni!

Fülöpné Nemes Ildikó igazgató