Mészöly Karácsony 2016.


  • 2016. december 09.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

Adventi hírnök..

Egy szerencsés véletlen folytán az iskolai adventen találtam magam. Persze kisfiamtól tudtam, hogy péntek reggelenként gyertyagyújtás, éneklés, aztán indul a tanóra. Elmesélve ennyi is lehetne, de átélve ennél sokkal többet adott.

Első ámulat az iskolába érve a csodás dekoráció, amitől igazi karácsonyi hangulat járja át a teret. A karácsonyfa és a kandalló egyenesen az otthon melegét sugározza. Mellettük az adventi koszorún "lobog az 1. (2.,3.,4.) gyertyaláng". Mindezt megkoronázva 350 gyerek éneke csendül fel, aztán az egyik osztály (ez esetben pont kisfiamék) furulyaszóval zárja a műsort. 
Könnybe lábad a szemem. Nem egyedi eset, könnyen meghatódom, biztosan a korral jár.  De amikor a mellettem álló felső tagozatos gyerekek szeme is ugyanúgy ragyog, mint a velem érkező 2 éves kislányomé.. ugye van okom meghatódni?!

A karácsony leginkább családi ünnep, otthonunkban készülünk rá és éljük át minden csodáját. A mészölyös diákok azonban nagyon szerencsések, mert a karácsonyi várakozás, az advent  hangulata ott lebeg az iskolában, nincs más dolguk, mint befogadni és hazavinni azt..

Simon- Kéri Zsuzsanna

2.a osztályos szülő