Mert jó Mészölyösnek lenni...


  • 2014. szeptember 27.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Mert jó Mészölyösnek lenni...

Első nap első reggelén az időjárás zord erőit leküzdve indultak el apró, félénk bizonytalan léptekkel ugyanakkor teli reményekkel, nagy izgalommal elfoglalni az oly régen várt tudást, jövőt jelentő iskolapadokat az idei év kis elsősei...
Bátorítást, támogatást nyolcadikos iskolástársaiktól kapták, akik az első pár lépésen segítséget adva kísérték az apró Jövőt a még hatalmasnak, idegennek, ismeretlennek tűnő iskolakapu felé.

Volt, aki csendesen  bizonytalanul lépett át a még ismeretlen, de minden csudát ígérő hatalmas iskola ajtaján, de mikor belépve zeneszó és igazi Mészölyös diákok üdvözlő sorfala fogadta az akkor még megszeppent kisdiákokat, utána már büszkén foglalták el helyüket az őket köszöntő és tanévnyitó színvonalas műsora után.

Majd pár nap múlva igazi bizonyosságot tehettek a tanulók, hogy méltó helyük van az iskolapadban. Játékos izgalmas feladatokat  megoldva igazi elsős Mészölyös kisdiákok lettek, ahol az  Igazgatónő és a tantestület is jelen volt együtt szurkolva diákokkal, szülőkkel, nagyszülőkkel. Az élményekkel teli napsütéses vidám délután után esküszöveggel erősítették meg a nebulók, hogy jó Mészölyös diákok lesznek és csak ezek után bújhattak a jól megérdemelt Mészölyös pólóba.

Hazafelé büszkén mesélték a gyerekek az élményeket, bár mi szülők is ott lehettünk, de az igazi életre szóló élményt csak ők kapták.

Igazán nagyon jó délután volt tanárnak, diáknak, szülőnek egyaránt és ami a legjobb, hogy ez csak a kezdet volt. Várnak még rájuk, ránk jobbnál jobb színvonalas iskolai programok, események, jeles napok, amelyhez nem elég maga az esemény, ahhoz kell egy olyan tanerő ,egy olyan irányítás, ami a nehezebb körülmények között is helyt tud állni és olyan tudást, élményt, alapot tud biztosítani, átadni, ami képes lesz fenntartani ezeket a gyerekeket a nagyvilág tetején amikor már ki kell hogy lépjenek a biztonság kapuján. Mert itt még biztonságban, erős, jó  kezekben vannak gyerekeink.
Izgatottan, izgalmakkal várjuk mi szülők is hát még a diákok a legközelebbi és az azutáni  összes többi programot, eseményt, mert mind-mind hasonló „szuperjónak” ígérkezik.

Az SZMK és reméljük, hogy az összes szülő nevében köszönjük, hogy ha volt is fenntartás, bizonytalanság, félelem azt mind sikerült elsöpörni mindenkinél azzal, ahogy elkezdhették az eső napjaikat a gyerekeink az ISKOLÁBAN

Mert igen is jó Mészölyösnek lenni (megint :-) ... )