Közel a győzelemhez


  • 2015. április 08.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Közel a győzelemhez!

Iskolánkat ebben a tanévben kiválasztották a Kinder + Sport elnevezésű versenysorozatba.

A Kinder + SPORT programot a Ferrero Magyarország a tömegsport támogatására, népszerűsítésére hozta létre. A legfontosabb cél a rendszeres testmozgás megszerettetése a gyerekekkel.

Országosan 64 iskola kapott lehetőséget, a mi iskolánk a közép-dunántúli régióba került 2 veszprémi és egy dunaújvárosi iskolával együtt.  A program keretében minden eszközt megkaptunk a sikeres felkészüléshez.  A játék két szálon fut. Az egyik esetben egy 16 feladatból álló sorverseny feladatot kellett begyakorolni a gyerekekkel. A másik szál a pontgyűjtő játék, melynek lényege, hogy kéthetente különböző feladatokat kapnak a programban résztvevők, mint például csapatinduló készítés, csapatzászló vagy példakép választása. Ezeket a pontokat lehet beváltani a tanév végén sporteszközökre.

A legügyesebb alsó tagozatos tanulók – az Ügyeskedők - kitartó szorgalommal és nagy odaadással készültek a versenyfeladatokra, valamint gyűjtötték a pontokat az értékes sporteszközökért.

A régió versenyre április 1-jén került sor Dunaújvárosban. A sok és kemény munka meghozta a gyümölcsét, hisz a Veszprémi Deák Ferenc Általános Iskola után mi az ezüstösen csillogó 2. helyen végeztünk. Minden kis sportolónk nagy örömmel vette át jutalmát. A megvendégelés mellett a diákok kaptak egy tornazsákot, benne egy Kinder + Sportos pólót.

Számunkra a sorversenyes feladat véget ért. A pontszerző versenyünk utolsó állomása egy házi sportverseny megrendezése, melyet április 21-én délutánra szervezünk szülők, testvérek és sportolni vágyók részvételével.

Köszönjük a lelkiismeretes munkát a mészölyös Hodos Enikő, Zsebők Laura, Kiss Máté, Jungwirth Máté 2. évfolyamos, Kiszl Marcell, Bögyös Botond, Huszár Róbert, Németh Zsolt, Molnár Nóra, Vörös Anna, Sekk Liliána 3. évfolyamos, Dániel Zsolt Dániel, Luczek Diána 4. évfolyamos tanulónak.

Gratulálunk a „fitt” teljesítményhez! Köszönjük a Kedves Szülők és kollégák segítő támogatását!


Felkészítő tanárok: Horváthné Horváth Irén, Megyeriné Fekete Ágnes
Mészöly Géza Általános Iskola