Kirándult az 5.a osztály


  • 2017. október 26.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
Egy kellemes őszi reggel az 5.a osztály felkerekedett és ellátogatott a megyeszékhelyre. Egy ismerkedős, csapatépítős kis napot szerettünk volna eltölteni együtt, ami nagyon jól sikerült. Már az indulás is izgalommal teli volt, hiszen vonattal mentünk, ami sokak számára az első ilyen utazás volt. Utunk során repkedtek a fácánok, loholt a róka és mi végre begurultunk az állomásra.

Székesfehérváron először a Csók István Képtárba látogattunk el, ahol Aba-Novák Vilmos képeit csodálhattuk meg. Majd elsétáltunk a Romkerthez, ami mellett sokan elmentünk már, de belülről soha nem tekintettük meg. A gyerekek önfeledten szaladgáltak és fedezték fel a letűnt királyok sírhelyeit. Ezután a Fekete Sas Patikamúzeumba mentünk, ahol egy nagyon érdekes előadáson vettünk részt. Itt betekintést nyertünk a régi patikák életébe, megtudtuk mi mindent árultak a gyógyszertárakban hajdanán. Az édességtől a bajusz pödrőig minden volt itt terítéken. Megszagoltuk a pacsulit, rózsavizet, fulladoztunk a repülősótól. Megkóstoltuk a fekete Himalája sót, aminek főtt tojás íze van. A tanulók törhettek borsot mozsárban, kémcsőben pedig fürdősót töltögettek, hogy mind jobban megismerjék a patikusok munkáját. A kemény munka után nagyon megéheztünk, kisétáltunk a Koronás Parkba, ahol eltöltöttük az ebédet. Egy kis játékra is jutott idő és fáradtan, de nem megtörten kibattyogtunk a vasútállomásra, majd észre sem vettük, de a vonat már haza is zötykölt minket. 

A diákok boldogan futottak szüleikhez, hogy elmesélhessék a nap eseményeit. Jó kis napot tölthettünk együtt. Már szervezzük is a nyári kirándulást.

Szabadiné Domján Krisztina