Kirándulás a jászfényszarui SAMSUNG gyárba és Smart Schoolba


  • 2014. december 18.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Kirándulás a jászfényszarui SAMSUNG gyárba és Smart Schoolba

Ökoiskola lévén mindent megteszünk környezetünk védelméért. Gyűjtjük a PET palackot, papírt, aludobozt, használt elemet és mobiltelefont.

Részt veszünk a PontVelem programban is, amelynek segítségével nagyszerűen működik a szelektív gyűjtés. Az idei évben 25 hetes használt mobiltelefon gyűjtő bajnokságot rendeztek a PontVelem iskolák számára, amelyre beneveztünk mi is.

A verseny 18. hetében az elsős Móré Zita nagymamája és szülei segítségével annyi használt telefont adott le, hogy sikerült a heti versenyt megnyerni. Így 25 rendszeresen gyűjtő diák kirándulhatott a jászfényszarui SAMSUNG high-tech gyárába és iskolájába.
A látogatás érdekesnek bizonyult, nem mindennapi dolog ugyanis bepillantani egy high-tech üzembe.

Elsőként látványos körsétában volt részünk (különösen azt figyelembe véve, hogy külsős ember nagyon ritkán tévedhet be egy ilyen helyre). A szalag egyik végén még csak alkatrészeket láttunk, a másik végén viszont már csomagolt, szállításra kész tévék sorakoztak.

A gyerekeknek nagyon tetszett és nagyon érdekes volt, hogy a földön mindenfelé ezüst csíkok húzódtak, hamar ki is derült, ezek mire valók: önjáró robotok jártak ezek mentén fel-alá, az alkatrészeket szállítva a szükséges helyekre.

A gyárlátogatást követően egy finom ebéd után vendégek voltunk Magyarország első „ okos” iskolájában a világviszonylatban is egyedülálló Samsung Smart School-ban a digitális oktatás világában.

Itt egy teljesen új tanítási és tanulási módszerrel ismerkedtünk meg. Ebben az iskolában nincsenek könyvek, füzetek, íróeszközök csak interaktív tábla és táblagépek. A gyerekeknek nem okozott problémát a tantermek felfedezése.

Köszönjük Zitának és szüleinek és persze a többi szorgos gyűjtőmunkát végzett tanulónak, hogy részesei lehettünk az élményekkel teli érdekes kirándulásnak!

 

A kirándulók nevében: Toldi Lászlóné