Katasztrófavédelmi verseny a Szalki szigeten, Dunaújvárosban


  • 2018. április 12.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
Idén 26. alkalommal rendezték meg Dunaújvárosban, a Szalki szigeten azt az Ifjúsági Katasztrófavédelmi versenyt, melyre iskolánk is meghívást kapott.

Nagy örömmel, lelkesen és felkészülten vettünk részt a gyakorlati és elméleti feladatokat is egyaránt tartalmazó körzeti megmérettetésen, ahol az általános iskolák kategóriájában, mintegy harminc iskola versenyében, a „MÉSZÖLYÖSÖK” csapata 172 pontos teljesítményével (a 220 pontból), az első harmadban végzett. Csapatunk tagjai: Németh Zsolt és Batári Szilárd a 6.A-ból, valamintJákob György és Batári Roland a 7.A-ból. Ideális időjárás mellett, ideális környezetben nagyszerű vendéglátók voltak a dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársai, dolgozói és tűzoltói.  A felállított sátrakban teával, kólával és zsíros kenyérrel várták az akadálypályák feladatait teljesítő, elfáradt versenyzőket. A versenyfeladatok között szerepelt többek között nyúlgát építés, célba lövés fecskendővel, túlélő csomag összeállítása, kijelölt akadálypályán gázálarcban, rádiós irányítással navigáció, veszélyes anyagok összegyűjtése „sítalpon”, csapatban; szétvagdalt katasztrófavédelmi jelzőtáblák összeállítása.

A résztvevő csapatok a versenynap zárásakor díszes emléklapot vehettek át, míg az első három helyezett országos versenyre készülhet fel, melyet április végén fognak megrendezni.

A tavalyi versenyhez képest jobban teljesítő csapatunk tagjai nagyon várják a következő megmérettetést, és ha meghívást kapunk, ott a helyünk ismét, hűen a kiírás jelmondatához, miszerint: A TUDÁS ÉLETET MENTHET!

Lejegyezte: Onosai Tibor felkészítő tanár