Iskolánkban járt a "Kalandos verseny" ajándékosztó csapata


  • 2017. február 08.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
Iskolánk fontos célkitűzése az olvasás megszerettetése a gyerekekkel. Ez nem könnyű feladat, mert sokkal szórakoztatóbb online játékokkal, s különféle digitális csodákon lévő színes, dallamos, izgalmas figyelemelterelőkkel játszani a mai fiataloknak.

Mindennek ellenére, iskolánk 25 csapattal, több mint száz tanulóval csatlakozott a Szalay Kiadó Kalandos versenyéhez. A verseny mottója: Olvasással a tudásért! Ugyanis, nemcsak az olvasás a cél, hanem a szöveg feldolgozása, megértése különféle izgalmas, kreatív feladatokon keresztül.  Kollégáimmal bevittük a gyerekeknek a könyvet, s felolvasva belőle, felkeltettük érdeklődésüket. A kedvüket csak fokozta a versenykiírásban felsorolt értékes nyeremények. Örömmel csatlakoztak, s még nagyobb örömmel kezdték olvasni a könyvet. Van, aki már többedszerre olvassa a történetet.

2017.02.08-án abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy ellátogatott iskolánkba Szalay Péter, a kiadó igazgatója, s csapata. A versenyben résztvevő gyerekek ajándékot kaptak, s a pártoló pedagógusok is. Ezzel is meghálálva lelkesedésünk, s bíztatva bennünket a további munkára.  A találkozás másik fontos pontja volt, hogy megismertessék velünk, a hamarosan megjelenő következő könyveket, melyek a „Zűrös verseny” és „A titkok iskolája” folytatásai.

A kiadó lelkesen fogadta a gyermekek érdeklődését. S mi is boldogan látjuk, hogy a technika csodái ellenére azért fontos az olvasás, mert ez adja meg az igazi kalandot, varázslatot, izgalmat az olvasóknak.

Duskáné Lábodi Eszter