Író-olvasó találkozó Maros Edittel


  • 2016. április 19.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

A Madarász József Városi Könyvtár szervezésében Maros Edit írónővel találkozhattak diákjaink. Ő írta a Hűvösvölgyi suli sorozatot, mely főként tini lányoknak szól.
Már nagyon izgatottan vártuk az írónőt. A gyerekekkel is beszélgettünk róla, s jó néhányan boldogan mutatták saját példányukat, s mesélték élményeiket. Menyire megfogta nyelvezete, története, szereplői őket. Volt, aki a könyvtárból kikölcsönözve most kezdte el olvasni a regényt, s nem tudta letenni, annyira kíváncsi volt.

2016. 04. 05-én végre személyesen is találkoztunk Maros Edittel. A gyerekek meglepetésére egy fiatal, közvetlen, kedves hölggyel ismerkedtünk meg, aki kétgyermekes anyuka. Nagyon szimpatikus teremtés. Ő, aki hét könyvet írt cirka három év alatt, önmagáról alig akarja elhinni, hogy író. Ugyanis azt vallja, hogy az utókor dönti el, hogy ő író e. Ez a szerénység is adja, hogy annyira kedvelt személyiség.
A találkozón részt vett a 6.a és a 8.b osztály. Figyelmesen hallgatták az érdeklődést felkeltő beszámolóját a regényről, s életéről. Megtudtuk, hogyan lett korrektorból írónő, lesz e folytatása a történetnek, s még sok hasznos apró tikot a szereplőkről, ha esetleg valaki még nem olvasta volna, az is jó szívvel tegye meg, mert tanulságos, hasznos információkra tehet szert a történetből, melyet akár mindennapjaiban is használhat.

Nagyon örülünk, hogy Kányádi Sándor, Kálnay Adél, Bosnyák Viktória után Maros Edit is megtisztelte iskolánk diákjait személyes jelenlétével.

Köszönjük a könyvtár dolgozóinak, hogy ismét iskolánkban szervezte az író- olvasó találkozót!

Duskáné Lábodi Eszter