Gyermeknapi négypróbás csapatverseny


  • 2018. május 23.
  • Hírek
  • Tanév: 2017-2018
Május 23-a délutánján hangos, győzelemre buzdító kiáltozás törte meg a csendet a Mészöly Géza Általános Iskola parkjában és sportpályáin, ugyanis négy állomás akadálypályáin mérkőztek meg a résztvevő napközis csapatok, az alsó tagozat négy évfolyamán.

A gyermeknapi „NÉGYPRÓBÁRA” átkeresztelt versenyfolyamban négy állomáson, az iskola négy helyszínén próbálhatták ki figyelmüket, tudásukat, ügyességüket és gyorsaságukat tanulóink.

Sorszám szerint haladva a próbákon: az 1. állomáson KRESZ-oktató rajzfilmek vetítése történt, mely után interaktív memóriajáték következett közlekedési ismeretek témában, Márti néni és Margó néni vezetésével. A 2. helyszínen, az iskola közlekedési parkjában, rollerrel kellett szabályosan haladva felkeresni Éva nénit és Mónika nénit és a helyes kresztábla kiválasztása után már lehetett is suhanni a célig, ahol Brigi néni mérte az időt. A 3. állomáson, a sportpályákon, a lányok Éva nénivel röplabdázhattak, a fiúk Tibi bácsival focizhattak az új műanyag borítású focipályán. A 4. helyszínen, az iskola parkjában Enikő néni, Ági néni és Niki néni várta sorversennyel a fáradhatatlannak tűnő napköziseinket.

A versenyek menetrendjét és útvonalát a csapatok a verseny kezdetén átvett menetleveleket követve tartották és teljesítették, majd az utolsó feladatok befejeztével uzsonnázni vonultak, ki-ki a saját csoporttermébe, ahol következett - kis pihenő után- a nagyobb napköziseknek a KRESZ-totó, a kisebbeknek KRESZ-színezők elkészítése.

A tartalmas és mozgalmas délután végén nagyon szoros eredmény született; az első és a második helyen holtversenyben végeztek a csapatok, egy-egy pont különbséggel.

Az oklevelek átadása után megelégedve és nagy örömmel majszolták a gyerekek a jutalom Cerbona-szeletjüket kérdezgetve egymást, ki melyik akadálypályán volt igazán sikeres.

Külön köszönetet szeretnék még mondani azoknak a kedves tanító néniknek is, akik munkájukkal és gyermekkíséretükkel is segítették ennek a szép napnak a megvalósulását: Gabi néninek, Csilla néninek, Ildikó néninek, Ircsi néninek, Judit néninek, Kriszti néninek és Orsi néninek.

 

A napról tudósított: Onosai Tibor napközis nevelőtanár