Felolvasó délután a Mészölyben


  • 2015. november 20.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

November 19-én délután az iskola aulájában gyűltek össze az olvasást kedvelő diákok. Nagy lelkesedéssel várták az OMV Hungária Kft. olvasást népszerűsítő kampányának nagyköveteit, Lolát és Puskás Petit.

A program elsődleges célja volt, hogy a gyerekek kedvet kapjanak az olvasáshoz, felhívni a figyelmet az olvasás fontosságára és szükségességére, mely a későbbiekben kihat egész életükre.

A fiatal énekesek a zenés délutánon felolvastak kedvenc verseikből, beszéltek a könyvekhez, irodalomhoz fűződő viszonyukról, énekükkel pedig fergeteges hangulatot varázsoltak, melyhez hozzájárult Füstös Bálint gitárkísérete.

A kampány részeként Lola Gévai Csilla: Nagyon zöld könyv című művéből olvasott fel egy részletet, majd interaktív játékos irodalmi vetélkedőre invitálta a gyerekeket.

Az énekeseken kívül Varga Márton az OMV Hungária munkatársa, Szarka Éva, volt diákunk és Simon Hanna 4.b osztályos tanulónk mutatott be egy-egy rövid részletet kedvenc könyvéből.

Ezt követően az OMV Hungária munkatársa Ungvárszki Tamás közel 1000 könyvet adományozott az iskola könyvtárának. (A kampány keretében az OMV töltőállomásokon a vásárlók leadhatják az általuk már elolvasott könyveiket, amelyeket a kiválasztott iskolák kapnak meg. )

A dedikálást és fotózkodást követően Németh Nikolett, az OMV Hungária munkatársa a kialakított büfében üdítővel, pogácsával és diós puszedlival vendégelte meg a diákokat.

Köszönjük ezt a felejthetetlen délutánt az OMV Hungária Kft-nek, a fellépő zenészeknek, énekeseknek!

Külön köszönjük Szarka Balázs ajánlásának, hogy volt általános iskolája is részese lehetett az olvasást népszerűsítő kampánynak!

 

Toldi Lászlóné