Eszközfejlesztés a Mészölyben


  • 2016. február 02.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

A “TÁMOP-6.1.2.A-14/1-2014-0001 Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú intézményekben valamint szabadidős közösségi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az iskolán kívüli szereplők bevonásával” project a befejező szakaszához érkezett. A fenntartási időszak sikerességéhez járul hozzá az a nagyszámú eszköz, amely ez idáig érkezett iskolánkba.

A Teljes körű Iskolai Egészségfejlesztés (TIE) a tanulók egészségfejlesztésének több területét is átfogja. A tanórai és tanórán kívüli tudatos egészséges életmódot támogató programokat segíti az a sporteszközcsomag, amely része volt a pályázatnak. Többek között floorball készlet, krikett szett, labdák sokasága, kosárpalánk, csocsóasztal, pétanque, rollerek állnak már tanulóink rendelkezésére. A 16 óráig tartó nevelés- oktatás eredményeként a gyerekek 80 százaléka egész nap az iskolában tartózkodik. A szabadidejük hasznos eltöltéséhez óriási segítséget jelentenek az új játékok. A Hétpróbák vidám hangulata így minden tanuló számára elérhető lesz az iskola falain belül is.

Nagy sikert aratott a tornateremben felszerelt mászó fal. Az iskolai mászó fal egy alternatív testnevelési lehetőséget kínál, amely izgalmat és kihívást hoz a gyerekek életébe. A falat minden korosztály használhatja. Ezzel a tevékenységgel valamennyi alapvető mozgásforma lefedhető. Segítségével felfrissíthető az iskolai tanterv, fejleszthető a koordináció, a megfigyelés, valamint a test is fejlődik.

A ritmuskészlet csomagban maracas, száncsengő, kasztanyetta, ritmusfa és sok egyéb érdekes hangszer örvendezteti tanulóinkat. Az együtt zenélés örömforrás, pozitív hatással van gyermekeink lelki egészségére. A tanórán kívüli mozgásos, táncos programok színesítéséhez és énekkarunk munkájához is kiválóan használható.

A tankonyha fejlesztésére is sor került. Korszerű és esztétikus eszközök állnak így rendelkezésre technika órákon, de kiválóan használhatók szakkörök és osztályprogramok lebonyolításakor is. Az egészséges étkezés így nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is közelebb vihető tanulóinkhoz.

A sérülés megelőzés és sebellátás oktatásához kötszerek, elsősegélycsomagok állnak rendelkezésre.

Iskolánk nagy gondot fordít az egészségismeret oktatására, a tudatos egészségmegtartás kialakítására. Az eszközfejlesztés sokrétű alapot biztosít munkánk folytatásához.

Dicsérdi Józsefné igazgató helyettes