Egészségnap 2017.


  • 2017. március 30.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017
Idén tavasszal sem maradhatott el az immár hagyományos Egészségnap iskolánkban. A rendezvénnyel évről évre az egészségtudatos magatartásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Ezen a napon törekszünk arra, hogy sokrétű, a diákok szemléletét formáló változatos programokat kínáljunk az egészséggel kapcsolatban.

Március 30-án reggel a reggeli gyülekező ideje alatt TIE kisfilmeket vetítettünk az aulában a helyes étkezéssel kapcsolatban, majd közös zenés reggeli tornán vettek részt közösen a diákok és a pedagógusok.

Az óraközi szünetekben a felsős osztályok saját készítésű powerpoint bemutatóval oktatták társaikat a helyes fogápolásról, a táplálkozásról, a dohányzás káros hatásairól és a személyi higiénéről.

A rendhagyó órák is az egészséges életmódról szóltak.

A 7-8. évfolyamos lányoknak a Pink Finity önkéntes csoport tagjai nagyon érdekes, figyelemfelkeltő előadást tartottak az emlőszűrés fontosságáról.

Az alsós osztályok gyümölcssalátát készítettek és az egészséggel kapcsolatban különböző technikával rajzokat, érdekes alkotások készítettek a délelőtt folyamán.

Az egészséges ebéd elfogyasztása után a felsősök vidám sportvetélkedőn mérték össze ügyességüket.

Délután a napközisek az EUREST Kft. jóvoltából az aulában felállított salátabárban olyan finomságokat kóstolhattak, amelyek csak egészséges alapanyagokból készültek. A gyerekek kedvükre falatozhattak a különböző zöldségekből készült krémekből, mártogatókból, teljes kiőrlésű, magvas pogácsákból, melyet Borbás Edit felajánlásával, 100 %-os almalével kínáltunk.

A kisdiákok a méz jótékony hatásaival is megismerkedhettek Máté Mihály méhész és felesége jóvoltából. Természetesen a mézkóstolás sem maradt el, a Sáfrány pékség friss kenyerére csepegtetett mézzel.

A Pusztaszabolcsi Zrt. az Egészségnapra karamellt ajánlott fel, amelyet nagy lelkesedéssel fogyasztottak a gyerekek.

A rendőrség munkatársai a biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet. Tanulóink ügyességi feladatokkal bizonyították, hogy rátermettek a kerékpáros közlekedésre.

A helyes táplálkozásra, életmódra hívták fel a figyelmet a különböző játékos feladatok az egészségnapi puzzle, a találós kérdések, táplálékpiramis és élelmiszerek csoportosítása különböző modellekkel.

Nagy sikert aratott a versfaragás is „Egészségem érdekében” címmel. A megadott szavak használatával, ötletesebbnél ötletesebb, vidám versek születtek, amelyeket az osztályok fel is olvastak.

Kipróbálhatták az egészségnap résztvevői a TIE pályázaton nyert rollereket is az erre kialakított ügyességi pályán.

A táncteremben a mozgásé volt a főszerep, a néptánc alaplépéseivel boldogan járták a körtáncot a résztvevők.

Az Egészségnapunkon az iskola minden diákja ugyanazzal a témával foglalkozott egész nap.

Úgy alakítottuk ki a feladatokat, hogy a mozgás, az ismeretterjesztő előadás, a játék, a kóstolás mind- mind elférjen egymás mellett.

A programok lebonyolítását a diákönkormányzatos gyerekek segítették dicséretes módon.

Köszönjük a támogatóknak a felajánlásokat és az OTP Bank Nyrt.anyagi hozzájárulását!

Mindenki remekül érezte magát ezen a rendkívüli napon, amikor a szokásosnál kicsit több időt tudtunk fordítani az egészségünk megőrzése érdekében.

 

Toldi Lászlóné