Egészségnap


  • 2016. március 31.
  • Hírek
  • Tanév: 2015-2016

Iskolánkban már hagyományként, március 23-án került megrendezésre az iskolai egészségnap.

Ezen a napon minden évben igyekszünk olyan programokat kínálni a gyerekeknek, amelyek ösztönzik őket a helyes táplálkozásra a mozgásra, az egészségvédelemre.

Erre az alkalomra rajzversenyt hirdettünk az egészséges életmóddal kapcsolatban, a legszebb alkotásokból kiállítást rendeztünk.

A nap közös zenés tornával kezdődött, majd az EUREST Étteremüzemeltető Kft. jóvoltából egészséges és finom falatokat fogyasztottak a diákok, Nagy Renáta dietetikus ajánlásával.

Az egészséges étkezéssel kapcsolatban kiselőadást hallhattak az 5. évfolyamosok Kovács Istvánné iskolai védőnőtől.

Az e-bug program keretében Varkoly Eszter, Marton János egészségfejlesztők és Dr. Pásztor László, az FMKH NSZSZ Egészségfejlesztési Osztályának osztályvezető főorvosa játékos kísérletekkel vezették be a gyerekeket a mikrobák világába, ahol megismerhették a bacilusokat, vírusokat és azok kapcsolatát az emberi világgal. Az érdeklődő diákok három állomáson ismerték meg a kórokozók, a fertőző betegségek jellemzőit, megelőzésük és kezelésük lehetőségeit. Szemléletes eszközökön kipróbálhatták milyen nagy jelentősége is van a helyes kézmosásnak. Bízunk abban, hogy a program után még jobban odafigyelnek majd arra a tanulóink, hogy egy egyszerű és megfelelően elvégzett kézmosással megakadályozhatók a légúti és az emésztőrendszeri megbetegedések. A kézhigiénés oktatás egyben főpróbája is volt a WHO (Egészségügyi Világszervezet) által, május 5-re meghirdetett Guinness világrekord- kísérletnek, (melyen iskolánk is részt vesz), ahol a kézhigiénés világcsúcs felállítását tervezi az e-bug magyarországi csapata.

Az egészséggel kapcsolatos ismereteiket is összemérhették a diákok „Egészség-totó” formájában. Az aulában a kivetítőn az egészséges életmóddal kapcsolatos TIE által ajánlott kisfilmeket nézhettek az érdeklődők.

Az osztálytermekben finom gyümölcssaláta készült, amit jóízűen el is fogyasztottak ebéd után a nebulók.

Délután a sportolni vágyó gyerekek játékos sportvetélkedőn mérhették össze ügyességüket és gyorsaságukat a pályázatokon nyert legújabb sporteszközeinkkel.

Itt szeretnénk köszönetet mondani Sárbogárd Város Önkormányzata által nyújtott anyagi támogatásért, amely lehetővé tette, hogy a versenyek résztvevőit megjutalmazhassuk túró rudival és cerbona szeletekkel.

Az egészségnapi programok olyan élményekkel ajándékozták meg diákjainkat, melyek sokáig beszédtémát adnak majd nekik. A visszajelzésekből az derül ki, hogy mindenki jól érezte magát, felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Reméljük, hogy a számos hasznos ismeretet, melyre szert tettek a résztvevő gyerekek, alkalmazzák is a mindennapok során.

 

Toldi Lászlóné – Kovács Istvánné