Díjátadó ünnepség - Egynyári Virágágytervező pályázat


  • 2016. november 17.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

Hagyj nyomot! Tervezz virágágyat! – szerepelt a Főkert Zrt. felhívásában.

2017-ben ünnepeljük Arany János születésének 200. évfordulóját, így idén vele kapcsolatban hirdette meg immár hagyománnyá váló Egynyári Virágágy-tervező pályázatát a Főkert Nonprofit Zrt., megemlékezve a magyar irodalom egyik legismertebb és legjelentősebb alakjáról. A Főkert Zrt. 1867. óta gondozza Budapest zöldterületeit, ők felelnek a parkok, fasorok, virágágyások, szökőkutak szépségéért.

Osztályunkban, csoportmunkával 6 rajzot készítettünk az előre megadott alaprajzra, amelyek mind kapcsolódtak Arany Jánoshoz vagy valamelyik költeményéhez. A kiírásra több száz pályamű érkezett. Nagy örömünkre az 5-10 éves korosztályban 2 munkánkat is beválogatta a szakmai zsűri a legjobb három közé, amelyek közül közönségszavazás döntött. A zsűrizés szempontjai a következők voltak: a pályamű mondanivalója, kidolgozottsága, kreativitása és a koncepció kivitelezhetősége. Végül II. helyezett lett Ódor Petra, Szőcs Bertina, Kiss Zsanett és Lakatos Kíra hollót ábrázoló rajza, I. helyezést ért el Benedek Lilla, Juhász Zita, Szántó Petra Családi kör inspirálta, pasztellkrétával készített munkája. Mindannyian a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola 3.a osztályának tanulói. Fő díjként a lányok terve kerül 2017 tavaszán megvalósításra Budapesten, a Vérmező Mikó utca felőli részén, egynyári virágokból kiültetve.

November 16-án a legnagyobb köztéri Arany János szobor szomszédságában, a Magyar Nemzeti Múzeum Pollack csarnokában ünnepélyes díjátadón vettünk részt, ahol minden díjazott ajándékcsomagot és egy hófehér cikláment kapott. Köszönjük a vendéglátást a Főkert Zrt.-nek, alig várjuk, hogy kiültetve is megcsodáljuk a virágágyást!

                                                                                                                                Nagy Orsolya