Budapesten járt a 7. évfolyam


  • 2016. október 26.
  • Hírek
  • Tanév: 2016-2017

A 7. évfolyamunk még az elmúlt évben pályázott a „Határtalanul” programba, Erdélyt jelöltük meg úticélnak.  A nyertes pályázatunk egyik vállalása volt, hogy ellátogatunk Budapesten a Magyarság Házába. Október 18-át tűztük ki kirándulásunk napjának. Úgy gondoltuk, ha már a fővárosban járunk, egész napra tervezünk, ismerkedünk több nevezetességgel is. Utazásra a vonatot választottuk, hiszen tanulóink többsége alig ismeri a tömegközlekedési eszközöket.

 A Déli pályaudvarra érkezve gyalog indultunk a Vérmezőn keresztül, majd „néhány” lépcsőt megmászva felsétáltunk a Várba. Megcsodáltuk a Dísz teret, majd a Mi magyarok kiállítást néztük meg, amely több termen keresztül mutatja be nyelvünk, irodalmunk, tudományunk eredményeit, nagy történelmi eseményeink, egykori és mai lángelmék teljesítményeit. Tanulóinkat lenyűgözte a kiállítás, hiszen a legkorszerűbb látványtervvel és technikai eszközök segítségével mutatja be a történelmi hőstetteket, napjaink legnagyobb tudományos és sportteljesítményeit. A gyerekek megerősítést nyertek abban, hogy büszkék lehetünk magyarságunkra.

A Várhegy másik oldalán is kipróbáltuk a lépcsőket, csak most lefelé. A Lánchídon átsétálva gyönyörködtünk Budapest látképében. Programunk Vajdahunyad várában folytatódott, egy foglalkozáson vettünk részt. Ismerkedtünk elődeink életkörülményeivel, öltözködésével.

A délután hátralevő részét az Állatkertben töltöttük, ismerkedve a távoli tájak érdekesebbnél érdekesebb állataival.

A nap végén még bevettünk egy játszóteret is, majd a fővárosi csúcsforgalomban a metróvonalakat is teszteltük.

Egyöntetű volt a vélemény, hogy nagyon tartalmas, élményekkel teli volt a napunk.

                            

A 7. évfolyam osztályfőnökei: Földi Lászlóné, Szénásiné Szabó Marianna