Bozsik labdarúgó torna a Mészölyben


  • 2015. március 19.
  • Hírek
  • Tanév: 2014-2015
Bozsik labdarúgó torna a Mészölyben

Iskolánk ebben a tanévben is minden korosztályban képviselteti magát az Iskolai Bozsik Programban a fiúk versenyén. A sárbogárdi körzet teremben zajló téli tornáit két fordulóban bonyolították le az idén is – két helyszínen – a Sárszentmiklósi tornacsarnokban és a Mészöly iskola Sportcsarnokában.

Az I. korcsoport küzdelmeiben két csapattal vettünk részt, ahol a képzeletbeli dobogó második és a harmadik fokára sikerült felállnunk. Ezt a nagyszerű eredményt is sikerült felülmúlni a II. korcsoportos csapatainknak, ahol három csapat képviselte iskolánkat.  Itt az első és a harmadik helyet, illetve a hetedik helyet sikerült megszereznünk.
III. és IV .korcsoportban egyaránt egy-egy csapattal indultunk, ahol mindkét csapatunknak a harmadik helyezés jutott.

Noha a gyerekek becsülettel küzdöttek a helyezésekért, azért tudnunk kell, hogy ezeknek a tornáknak a célja elsősorban a játék megszerettetése és a tehetségeknek a felkutatása, hogy –így segítve - a sportegyesületekhez tudjuk irányítani őket. A felsőbb korcsoportokban a már igazolt labdarúgók nem is vehetnek részt!

A sportág népszerűségét tükrözi az évről évre mindig nagyobb érdeklődés. A környék iskoláiból az idén is többen neveztek: Sárbogárdról a Mészöly, Sárszentmiklós és a Szent István is. Vidékről Cece, Mezőszilas, Káloz, Sárszentágota, Alap, Nagylók képviseltette magát. A tornák végén kiosztott, jól megérdemelt jutalom csokoládék még inkább fokozták az amúgy is jó hangulatot. Nem utolsó szempont az ilyen eseményeken köttetett barátságok sem.

Még hátra van az őszi szabadtéri tornáknak a tavaszi folytatása, ami Sárszentmiklóson a sportpályán lesz megrendezve áprilisban. Reméljük, hogy ott is hasonló sikereket érünk el! Azért megjegyzem, hogy ott már csak győztesek lesznek, hiszen az idei tornák zárásaként  mindenki egy emlékéremmel fog gazdagodni!

HAJRÁ FOCI! HAJRÁ MÉSZÖLY!!!


Südi László